files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cítila, že nastal čas na prestup, do Kisvárdy si ide plniť svoj sen

Krátko po Márii Holešovej sa k prvému zahraničnému angažmánu odhodlala aj jej spoluhráčka z Iuventy Michalovce či slovenskej reprezentácie Marianna Rebičová. Odchovankyňa michalovskej hádzanej neodchádza ani ďaleko. Upísala sa totiž maďarskému KKC Kisvárda, ktorý je vzdialený od Michaloviec iba niekoľko desiatok kilometrov.

„Samozrejme, som rada, že sa to podarilo a mením klub. V Iuvente som od začiatku kariéry a cítila som, že potrebujem zmenu. Potrebujem sa posunúť ďalej a cítim, že čas na prestup nastal práve teraz. Aj preto sa teším, že sme sa s Kisvárdou dohodli a ja si zahrám kvalitnú maďarskú ligu. Veľká vďaka samozrejme patrí aj môjmu agentovi, pánovi Jaroslavovi Bovanovi, ktorý sa o môj prestup pričinil veľkou mierou,“ skonštatovala pre náš portál Marianna Rebičová, ktorej sa z materského klubu neodchádza ľahko. „To určite nie, niečo som tu prežila. Na Iuventu mám krásne spomienky, vyhrala som s ňou sedem titulov, šesťkrát sme získali Slovenský pohár a štyrikrát sme triumfovali vo WHIL. Chcela by som sa touto cestou svojmu materskému klubu, ako aj všetkým trénerom, ktorí ma v ňom viedli, poďakovať,“ dodáva 24-ročná čerstvá držiteľka bakalárskeho titulu.

Pri podpise zmluvy (foto: hádzať nás baví)

Pri Rebičovej odchode sa najskôr spomínal ďalší maďarský tím, Kecskemét. Ten ale vypadol z najvyššej súťaže, takže z jej angažmánu vzišlo. Neskôr sa hovorilo aj o rumunskej ceste, nakoniec to vypálilo na mesto blízko slovenských hraníc, ktoré okrem ženskej hádzanej momentálne patrí aj futbalu a pre Slovákov je známe aj veľkým kúpaliskom. „Priznám sa, nevadilo by mi, keby bol môj nový klub ďaleko od Michaloviec. Teraz je to ale oveľa lepšie a aj napriek tomu, že budem hrať v zahraničí, budem relatívne blízko domova, čo ma veľmi teší,“ podotýka Marianna Rebičová.

S manažérom Jaroslavom Bovanom

Kisvárda je pre relatívnu blízkosť častým súperom Iuventy v príprave. Lanský víťaz Memoriálu Tomáša Jakubču tentoraz v Michalovciach začiatkom augusta síce obhajovať prvenstvo nebude, no s Iuventou sa stretne na turnaji v Baia Mare. „Bude to pre mňa niečo nové zahrať si proti bývalému klubu či kamarátkam, ktoré v Michalovciach ostanú. Už teraz sa na vzájomnú konfrontáciu teším. V prvom rade sa ale na sezónu musím poriadne pripraviť. Viem, že to čo mi stačilo v Michalovciach, v Kisvárde stačiť nemusí, takže musím trénovať ešte tvrdšie, aby som sa v náročnej konkurencii presadila. Je to môj cieľ a obrovský sen,“ dodáva na záver Marianna Rebičovej, ktorej sestra Juliana je takisto hráčkou Iuventy Michalovce, keď aktuálne oblieka dres starších žiačok.

Rebičová v príprave viackrát nasúpila proti Kisvárde. Odteraz bude obliekať dres tohto klubu 

Veľká konkurencia!

V Kisvárde po lanskom siedmom mieste zrejme nebola spokojnosť. Po sezóne totiž prišlo k obrovskému prievanu v kádri, v ktorom neostal kameň na kameni. Odišlo až jedenásť hráčok a rovnaký počet vrátane Rebičovej prišiel. „Viem, že konkurencia bude veľká. Na druhej strane, chcem si dokázať, že na to mám a že sa viem presadiť aj v náročnej konkurencii v silnom družstve. Je to pre mňa obrovská výzva,“ podotýka „Merry“, ktorá by na mieste ľavej spojky mala zviesť najväčší boj s Ruskou Mariou Khakunovou, známou aj pod dievčenským priezviskom Garbuzová. „Síce sme sa s nimi stretávali pravidelne v príprave, teraz tam nastali obrovské zmeny a družstvo je pre mňa momentálne neznáme. O to tvrdšie chcem počas prípravy trénovať, aby som presvedčila, že mám na to hrať v tomto tíme,“ dodáva na záver Rebičová.

Peter Brendza



Uverejnené: 23.06.2018 10:11:00 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.