files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vysoká nad Uhom: V rodisku Anny Kolesárovej sa stretnú rodiny s deťmi

Oslavou rodiny bude Púť rodín, ktorá sa uskutoční v nedeľu 24. júna vo Vysokej nad Uhom v okrese Michalovce, rodnej obci Anny Kolesárovej, ktorá bude v septembri tohto roka vyhlásená za blahoslavenú. Manželia si budú môcť tiež obnoviť svoje manželské sľuby.

Vysoká nad Uhom (foto: vysokanaduhom)

"Dopoludnia o 10.00 h bude svätá omša, ktorú bude slúžiť otec biskup Marek Forgáč, pomocný košický biskup. Jej súčasťou bude i obnova manželských sľubov. Po svätej omši sa pôjde v modlitbe na cintorín k hrobu Anky Kolesárovej. Síce exhumácia bola urobená, ale to neznamená, že Anka tam nie je, lebo iba časť ostatkov sa vybrala, aby sa ošetrili a raz z toho vznikli relikvie. Takže sa pôjdeme pomodliť k Anke, poprosiť o milosti do svojich životov," povedal rektor Pastoračného centra Anny Kolesárovej vo Vysokej nad Uhom Pavol Hudák. Popoludní sa podľa jeho slov budú deťom venovať animátori. V rámci programu si organizátori pre deti pripravili i bábkové divadlo uja Hoblinu z Bratislavy. "Pre rodičov budeme mať vytvorenú skupinu, v ktorej budú môcť hovoriť o tom, ako prežívajú rodinný život, čo je ich radosťou, čo riešia a budú sa môcť vzájomne obohatiť, keďže témou je oslava rodiny," doplnil Hudák. "Zvyčajne púte rodín bývajú na začiatku a na konci prázdnin. Tento rok je výnimočný, pretože sme zrušili Festival radosti, čo býva v lete, aj druhú Púť rodín. Spojili sme to a vytvorili z toho jeden veľký festival, a to je práve tá slávnosť blahorečenia Anky Kolesárovej. Tak nám zostala iba jedna púť rodín v úvode prázdnin. Nedali sme ani výchovnú tému, ale oslavu rodiny, lebo dnes je kríza rodín. Budeme ďakovať za to, že máme rodiny a budeme sa navzájom povzbudzovať v tom, ako sa tešiť z rodiny, ako ju dobre založiť a vnútorne posilniť," dodal Hudák.

Záver programu bude patriť adorácii a požehnaniu pre každý manželský pár. Anna Kolesárová sa narodila 14. júla 1928 vo Vysokej nad Uhom v okrese Michalovce. Jej život poznačilo rozhodnutie, ktoré si sama zvolila - radšej smrť než stratu panenstva. V závere druhej svetovej vojny ju zastrelil sovietsky vojak, ktorému sa odmietla podvoliť. Zomrela 22. novembra 1944 vo svojej rodnej obci, kde je aj pochovaná. Jej hrob je dodnes cieľom pútnikov z celého Slovenska, najmä z radov mládeže. Blahorečenie Anny Kolesárovej sa uskutoční 1. septembra na štadióne Lokomotívy v Košiciach. Zúčastní sa na ňom prefekt Kongregácie pre kauzy svätých kardinál Angelo Amato SDB.

TASR



Uverejnené: 23.06.2018 13:28:38 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.