files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Šírava má aj tohto roku letnú dominantu - sochy z piesku

Na brehu Zemplínskej šíravy, v stredisku Kaluža, vyrástli aj toto leto sochy z piesku. Ide o projekt krajskej organizácie cestovného ruchu Košice Región Turizmus, ktorá v ňom vidí hybnú silu pre rozvoj obľúbenej letnej destinácie.

Aj toto leto môžu návštevníci Zemplínskej šíravy obdivovať pieskové sochy. Pieskovému kráľovstvu na Šírave dominuje, ako inak, téma vody. Na pieskovej pláži vytvorenej vlani pri Hoteli Glamour tak vyrástlo Pieskové kráľovstvo s rozprávkovými postavami. Tou ústrednou je sympatická šíravská príšera Matilda, ktorá si na pomyselnú oslavu narodenín prizvala skutočné celebrity morského sveta. Deti sa určite okamžite rozbehnú za najznámejšími rybičkami na svete – Nemom a Dory. Skôr narodených možno chytí aj nostalgia pri pohľade na sochu Pepka námorníka s riadnou plechovkou špenátu. Dych vyrážajúca je živo vyzerajúca piesková socha Pirátov zo Šíravy, pripomínajúca slávnu filmovú pentalógiu Piráti z Karibiku. No a chýbať nesmie ani bájny boh morí Poseidón s malou morskou vílou.

Pieskové kráľovstvo vytvoril aj tohto roku tím okolo Adama Bakoša, dobre známeho autora ľadových sôch z Tatranského ľadového dómu.Vstupné sa neplatí a celé leto sa na sociálnych sieťach nesie v znamení hashtagu #MATILDAzije. Po vlaňajšom pilotnom ročníku navyše k Pieskovému kráľovstvu pribudla aj Active X Zone. V nej si počas celého leta môžu záujemcovia zajazdiť na raftoch, paddleboarde, aquaskipperi alebo vyskúšať aqua-zorbing či vodný futbal, lezeckú stenu a airsoftovú strelnicu. Navyše, prostredný júlový víkend sa na Zemplínskej šírave môžu poriadne vyblázniť milovníci vodných športov, adrenalínu a hľadači výnimočných zážitkov. Od 13. do 15. júla sa tu totiž uskutoční hlavné podujatie – Splash X Weekend, počas ktorého si môžete vyskúšať lietanie nad vodnou hladinou s jetpackom a jetblade či surfovanie bez vĺn na jetsurfe. Atmosféru bude počas všetkých troch dní dotvárať hudobná produkcia v podaní DJ MIKE SAXI.

Každú sobotu až do 11. augusta je navyše v Pieskovom kráľovstve pripravený animačný program pre najmenších. Vždy od 15:00 do 18:00 tak na nich čaká pirátske hľadanie pokladu, vytváranie farebných obrázkov z piesku alebo modelovanie.



Uverejnené: 06.07.2018 09:06:16 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.