files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa ulovila ukrajinskú bombardérku Kompaniecovú

Iuventa Michalovce má druhú letnú posilu. Stala sa ňou ukrajinská ľavá spojka Iryna Kompaniecová, ktorá sa s jedenásťnásobným slovenským majstrom dohodla na ročnej zmluve, s následnou opciou. Dvadsaťštyriročná bombardérka, naposledy pôsobiaca v neďalekom Užhorode, by mala zaceliť dieru po odchode slovenskej reprezentantky Marianny Rebičovej, ktorá sa nedávno upísala maďarskej Kisvárde.

„Po tom, čo nám Marianna Rebičová avizovala, že chce skúsiť šancu hrať vonku, hľadali sme náhradu na post ľavej spojky. Ako prvé sme oslovili hádam všetky slovenské hráčky, ktoré by mohli zastať túto pozíciu jednotky na poste ľavej spojky. Vzhľadom k ambíciám a aj k pozícii v akej Iuventa je, sme potrebovali skúsenejšiu hráčku, ktorá dobré bráni a je nebezpečná aj v útoku. Pri slovenských hráčkach tohto kalibru sme neuspeli a tak sme sa začali obzerať v zahraničí. V hre bolo niekoľko zaujímavých hráčok. Nakoniec sme sa dohodli práve s Irynou Kompaniecovou, ktorú v klube vítam a držím jej prsty,“ poznamenal pre oficiálnu stránku klubu jeho športový riaditeľ Radoslav Kozlov. Ten následne opísal, prečo sa klub rozhodol práve pre urastenú ukrajinskú reprezentantku. „Ako som už povedal, v hre bolo viacero variant. Nakoniec sme sa rozhodli, aj na základe odporúčania skúseného, vtedy ešte trénera Iuventy Jána Packu pre ňu. Presvedčila na skúške, ktorú v klube absolvovala.“

Kto je Iryna Kompaniecová

Iryna Kompaniecová sa narodila 21. novembra 1993 v Krivom Rogu, teda v meste, kde sa narodila aj iná známa hádzanárka Julia Managarová, ktorá v tomto čase už reprezentuje Rusko. Práve HC Sparta Krivyj Rog je pre Kompaniecová materským klubom, v ktorom pôsobila až do sezóny 2014/2015. Následne prestúpila do Karpaty Užhorod, kde pôsobila pod vedením bývalého trénera Iuventy Borysa Petrovského. V lanskej sezóne sa stala najlepšou strelkyňou tímu. Na svojom konte má aj viacero reprezentačných štartov. V poslednej kvalifikácii o postup na ME do Francúzska, kde Ukrajinky skončili vo svojej kvalifikačnej skupine na poslednom mieste, odohrala štyri zápasy. Zaknihovala v nich šesť gólov, z toho päť v poslednom súboji na pôde Chorvátska.



Uverejnené: 08.07.2018 08:55:53 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.