files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zemplínčania naďalej hľadajú optimálnu zostavu, cez týždeň dôjde až päť hráčov

Už iba dva týždne ostávajú do štartu nového ročníka Fortuna ligy. Zatiaľ, čo vo viacerých tímoch najvyššej súťaže sa dejú zmeny oboma smermi, v prípade MFK Zemplín Michalovce to je zatiaľ iba smerom vonku. Už po lanskej sezóne odišli štyria hráči, ku ktorým sa pridali najlepší strelec minulej sezóny Martin Koscelník a Milan Šimčák, ktorí si to namierili do Liberca respektíve Dunajskej Stredy. Navyše, stále sa hovorí aj o odchodoch ďalších dvoch hráčov základnej zostavy – Matúša Kiru a Martin Bednára. Do kádra zatiaľ pribudli iba mladíci z dorastu a tí, ktorí boli vlani na hosťovaniach. V Michalovciach pomaly začínajú trúbiť na poplach.

V oboch zápasoch v Poprade sa strelecky presadil Stanislav Danko

To, že u dvakrát po sebe ôsmeho tímu Fortuna ligy je nutné posilniť, povedali trénerovi Antonovi Šoltisovi aj posledné dva zápasy, ktoré Michalovčania odohrali na sústredení vo Vysokých Tatrách. V Poprade najskôr remizovali s domácim druholigistom 1:1 a následne podľahli poľskému druholigistovi Termalica Nieciecza hladko 1:4. „Čo sa týka zápasu s Popradom, prvá hodina hry spĺňala naše kritéria. Po prestriedaní to však už takto nebolo. Druhý duel nám nevyšiel. Mali sme problém s agresivitou hráčov Termalice, ktorí vyhrali absolútne zaslúžene. Naša aktivita bola veľmi slabá, navyše sme robili ľahké chyby, ktoré súper trestal. Zápasy ale boli veľmi potrebné. Ukázali nám, že v zostávajúcom čase musíme popracovať na viacerých veciach. Chlapci si musia uvedomiť, že bez behania a agresivity sa futbal hrať nedá. Je na čom určite pracovať,“ podotkol tréner MFK Zemplín Michalovce Anton Šoltis.

Španiela Carilla trápi zranenie. Tréner Šoltis verí, že to nebude nič vážne (foto: TASR).

Šosták zrejme out, Carilla trápi zranenie

Skúšaní hráči zatiaľ nepresviedčajú. Francúzsky zadák Brice Nlaté, naposledy pôsobiaci v rezerve Olympique Marseille, nezaujal, ruský kridelník Nikita Andreev ostáva na skúške aj v ďalších zápasoch. Už teraz je isté, že do tímu sa nevráti Jakub Grič, ktorý ostáva po dohode klubov na hosťovaní v Nowom Saczi. Na druhej strane, poľská Legia Varšava predĺžila hosťovanie ghanskému útočníkovi Sadamovi Sulleyovi, ktorý by tak v Michalovciach mal ostať na hosťovaní aj na jeseň. Momentálne Zemplínčanov najviac začína tlačiť topánka na poste stopéra. Španiela Carilla totiž trápi zranenie, kvôli ktorému sa vrátil do rodnej vlasti, ďalší stredný obranca Ladislav Šosták má zastavenú činnosť od SFZ. Okrem Petra Kavku tak Šoltisovi ostáva akurát dorastenec Dávid Špak a takisto Martin Bednár, ktorý ale môže každým dňom odísť preč. „Ani nechcem hovoriť o tom, čo by sa stalo, keby Carillo nemohol hrať. Verím, že sa dá zdravotne dokopy. Vo štvrtok by sme mali vedieť viac. Síce by sa vrátil s tréningovým hendikepom, no na druhej strane, tohto hráča poznáme, vieme, čo v ňom je a takisto pre neho by to nebolo nič nové. Verím teda, že sa to nejako utrasie a on sa dá dokopy. Čo sa týka samotného kádra, momentálne to nie je optimálne. Musíme to doplniť kvantitou aj kvalitou. Uvidíme, kto sa tu ešte objaví. Budúci týždeň by mohlo prísť na skúšku až päť hráčov, takže uvidíme. Zatiaľ konštatujem, že potrebujeme posilniť, pretože nám odišli traja hráči zo základnej zostavy a nik nový neprišiel.“  

Úprava hracej plochy, v sobotu možno v Družstevnej pri Hornáde

Do začiatku ligy odohrajú Michalovčania ešte dva zápasy. Okrem generálky proti juniorke West Ham United (utorok 17. júl o 17.00 hod.) to mal byť aj domáci duel proti Lokomotíve Košice. V sobotu sa však zrejme nebude hrať v Michalovciach, ale v Družstevnej pri Hornáde. „Momentálne sa to rieši, múdrejší budeme v pondelok. Súvisí to s prácami nielen v útrobách štadióna, ale aj na našom hlavnom ihrisku, kde sa prerezával trávnik. Je teda možné, že sa dejisko zmení a my sa predstavíme v Družstevnej pri Hornáde,“ dodáva Anton Šoltis.

Peter Brendza



Uverejnené: 08.07.2018 16:16:59 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.