files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kruhových objazdov v Michalovciach pribúda

Nedávno sme Vás informovali o stavbe kruhového objazdu na križovatke smerom na Zemplínsku šíravu. S jej výstavbou sa má začať koncom leta. Tohto týždňa sa ale začalo s výstavbou aj ďalšieho „kruháča“ na križovatke ulíc Saleziánov, Špitálskej a Š. Kukuru.  Začiatok sa neobišiel bez problémov, nakoľko mesto dostatočne neinformovalo obyvateľov o obmedzeniach, ktoré ich čakajú. Ľudia sa však jednoznačne zhodujú v tom, že ide o dobrú vec. Otvorenie tejto križovatky je naplánované na koniec októbra.    

                                                       

 

Zaskočení obyvatelia

 

Čo obyvateľov tejto oblasti prekvapilo najviac bolo asi to, že práce sa začali bez akéhokoľvek upozornenia na to, že sa tam bude niečo robiť. „V nedeľu (25.7. pozn.redakcie) som tadiaľto išiel a nebola tam osadená žiadna značka o tom, že cesta bude uzatvorená. Keď som sa chcel dostať v pondelok ráno do práce, bol som v miernom pomykove, či sa mi to iba zdá. Čo ak by niekto potreboval súrne lekárske ošetrenie, alebo by sa ozval náhly pôrod. Prečo na nás, obyčajných ľudí, sa stále kašle, alebo sa všetko berie tak, že občania znesú všetko“ pýta sa nahlas Štefan, človek, ktorý využíva túto cestu denne a dodáva: „Ja som podnikateľ, platím mestu poplatky, prečo nevie mesto urobiť krok v ústrety k nám?“ Mestský úrad sa ohradzuje tým, že obyvateľov o tom informovali na internetovej stránke mesta. Len jedna vec im asi unikla, že nie každý občan má prístup k internetu.

 

3 mesiace prác

 

No nič už, na križovatke, ktorá by sa dala nazvať aj jednou z hlavných tepien michalovskej premávky sa už pracuje a práce na nej by mali potrvať do konca októbra. Toto dielo s pracovným názvom „Malá okružná križovatka Ul. špitálska – Š. Kukuru – Saleziánov“ financuje mesto z vlastných zdrojov a celé to vyjde na 250 tis. €, informuje nás o tom Ing. Ružena Heželyová z odboru výstavby, ŽP a MR na mestskom úrade. Realizátor celej výstavby, firma EUROVIA SK, a.s. sektor Michalovce, ručí pri tomto projekte 60 mesačnou zárukou.

 

V ich stanovisku k plánovaným úpravám križovatky a príjazdových ciest, ktoré nám zaslala Mgr. Simona Tančáková, manažérka pre styk s verejnosťou sa uvádza, že: „Stavebné úpravy na uvedených komunikáciách zahŕňajú vyfrézovanie nevyhovujúceho krytu vozovky, vyrovnanie podkladu povrchu komunikácie asfaltobetónom, vybúranie existujúcich poškodených obrubníkov a náhradu novými, úpravu existujúcich kanálových vpustí, pokládku súvislého krytu vozovky pre teplé technológie – asfaltový betón o hrúbke 5 cm a chodníkov o hrúbke 4 cm s potrebným sklonom pre odvodnenie.“

 

Obchádzka

 

Odklonu premávky sa vodiči rýchlo prispôsobili a najčastejšou obchádzkovou trasou sa stala Ulica Jána Kollára, t.j. ulica popri cintoríne, ktorá sa napája na uzavretú Špitálsku ulicu zo strany jednej a v opačnom smere na Ulicu Sama Chalupku. Ako nám väčšina opýtaných povedala, to, že častokrát musia obchádzať polovicu mesta aj napriek tomu, že sa chcú dostať niekedy iba pár metrov, im až tak nevadí, len aby to už bolo čím skôr hotové. Pre obyvateľov tejto časti to bude určite úľava. Konečný dátum odovzdania križovatky do užívania je 31.október 2010.

                              Michal Demko

                  michal.demko@novinyzemplina.sk

 



Uverejnené: 03.08.2010 10:25:16 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.