files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Jedenásty kruhový objazd v plnej prevádzke

Nová okružná križovatka v Michalovciach na uliciach Karola Kuzmányho a Štefánikovej je už dokončená. Stavebné práce realizovalo mesto z vlastných zdrojov. Celková výška nákladov predstavovala 376.000 eur.

Okružná križovatka, ktorá je 11. v meste, bude podľa mesta slúžiť k zrýchleniu dopravy a predovšetkým k zvýšeniu bezpečnosti vodičov a chodcov. "Križovatka má vonkajší priemer 31 metrov a stredový ostrovček 13 metrov. Okolo stredového ostrovčeka je prstenec šírky dva metre umožňujúci zjednodušený prejazd nadrozmerných vozidiel. Jednopruhové vjazdy a výjazdy sú od seba oddelené zvýšenými deliacimi ostrovčekmi, ktorých súčasťou sú priechody pre chodcov a jeden priechod pre cyklistov," priblížila hovorkyňa radnice Iveta Palečková. V rámci revitalizácie existujúcich komunikácií, chodníkov a parkovacích plôch zrealizovali podľa jej ďalších slov viaceré stavebné úpravy. Ide napríklad o komunikáciu Ulice Karola Kuzmányho v úseku od okružnej križovatky po križovatku s ulicou Špitálskou, chodník od zastávky autobusu po križovatku prof. Hlaváča a úpravu medziblokových priestorov, ktoré sú ohraničené ulicami Martina Rázusa, prof. Hlaváča a Karola Kuzmányho. "Taktiež bol zrealizovaný priechod pre chodcov na križovatke ulíc Karola Kuzmányho – prof. Hlaváča – Alexandra Markuša a úprava komunikácie Ulice Karola Kuzmányho v úseku od prof. Hlaváča po ulicu Masarykovu (jednosmerná)," priblížila hovorkyňa.

Ako ďalej uviedla, v rámci prác zrealizovali aj verejné osvetlenie, odvodnenie okružnej križovatky, ochranu vodovodu, plynovodu a prekládku rôznych káblov. "Stavbári dokončili odbočovací pruh i chodník smerom na Košice, osvetlenie, pridali obrubníky a osadili aj vodorovné a zvislé dopravné značenie," vymenovala Palečková. V stredovom ostrovčeku okružnej križovatky osadili sochu Holubice, ktorá pred pár rokmi zdobila Námestie slobody. "Je vyrobená z duran zliatiny, osadená je na kamennom podstavci z tatranskej žuly. Okolie sochy zdobia kvety a zeleň. Socha pochádza z dielne akademického sochára Arpáda Račka, ktorý ju vytvoril v roku 1974," poznamenala hovorkyňa s tým, že k jeho najvýznamnejším dielam patrí socha maratónca v Košiciach.

TASR



Uverejnené: 26.07.2018 10:31:02 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.