files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Odolal ďalšiemu francúzskemu dobrodružstvu, s Duklou sa chce pobiť o najvyššiu súťaž

V rozbehnutej lanskej sezóne sa vrátil na rodnú hrudu. Skúsený útočník Erik Piatak sa však nevrátil do najvyššej súťaže, ale prijal ponuku michalovskej Dukly Ingema, s ktorou sa mu podarilo vyhrať prvú ligu a zahrať si v baráži o Tipsport ligu.

„Svoj návrat na Slovensko rozhodne neľutujem“ presvedčivo konštatuje 32-ročný center, ktorý si okrem materského Popradu na Slovensku zahral aj v Žiline, Bardejove či Nitre. Veľa toho strávil aj za hranicami Slovenska, keď si zahral vo Francúzsku, Veľkej Británii, Kazachstane či Maďarsku. „Vlani som sa počas sezóny rozhodol vrátiť na Slovensko. Má to výhodu v tom, že môžem byť doma s rodinou a navyše, v Dukle sú najvyššie ambície. Nemal som teda nad čím váhať a urobil som dobre,“ pokračoval Erik Piatak.

Najviac z času v zahraničí strávil Erik Piatak vo Francúzsku. V Montpellieri a v La Roche sur Yon odohral viac ako dve sezóny. Francúzske dobrodružstvo mal v pláne aj počas nasledujúcej sezóny. Prijal totiž ponuku druholigového Neuilly-sur-Marne, no nakoniec podpísanú zmluvu zrušil a opäť sa zapojil do tréningového procesu michalovskej Dukly. „V Michalovciach bolo dosť dlho ticho. Zmluvy s hráčmi sa začali riešiť až niekedy v júni, čo bolo dosť neskoro. Každý hráč chce mať istotu, chce mať niečo podpísané čím skôr. Z Francúzska už na mňa dosť tlačili. Následne sa mi ale ozvali Michalovce, takže som sa rozhodol zotrvať tu,“ podotýka Erik Piatak, podľa ktorého ďalších slov nebolo rozviazanie kontraktu s francúzskym druholigistom bezproblémové. „Sú to veci, ktoré nie sú príjemné ani pre hráča, ani pre samotný klub. Nebolo to síce príjemné, no všetko prebehlo bez komplikácii.“ A čo zavážilo pre Michalovce? „Buduje sa tu opäť silný káder, ktorého súčasťou chcem byť aj ja. Veľa hráčov z minulej sezóny ostalo, ostali sme aj my „Popradčania“, takže určite zavážilo aj to,“ dodáva ešte k téme rozhodovania medzi druhou slovenskou a francúzskou ligou Erik Piatak.

Toho tréner Miroslav Chudý opäť zaradil do útoku k Marekovi Mašlonkovi, s ktorým sa mu vlani výrazne darilo. K nim pridal novú akvizíciu v kádri, Marcela Baláža. „S obidvoma sa dobre poznám. S Marekom som hrával v Poprade, v Nitre aj v Michalovciach, s Marcelom zase v Bardejove. Verím, že nám to bude spolu klapať a vytvoríme produktívny útok,“ podotýka Erik Piatak, ktorý vníma, že v Michalovciach budú opäť najvyššie ambície. Hovorí sa o opätovnom víťazstve v prvej lige, dokonca aj o postupe do najvyššej súťaže. „Určite sa o to pobijeme. Teraz neviem povedať, ako sú na tom extraligisti, kto bude adept na baráž. My budeme určite adeptmi na popredné priečky v lige. Chceme dokázať to, čo sme dokázali v minulej sezóne, teda vyhrať prvú ligu a keď sa nám to podarí, určite sa pobijeme aj o miestenku v najvyššej súťaži.“

Peter Brendza



Uverejnené: 01.08.2018 12:11:57 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.