files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Do Trebišova prichádza nový investor

Po jednaniach vedenia mesta, v zastúpení primátorom Marekom Čižmárom, sa po dlhých rokoch podarilo priviesť do Trebišova pre zvýšenie zamestnanosti nového investora - združenie BR GROUP z Českej republiky. BR GROUP predstavuje skupinu výrobných spoločností s českým kapitálom, ktoré pôsobia na medzinárodnom trhu predovšetkým v oblasti textilného priemyslu, výroby dielov pre automobilovú, strojárenskú a stavebnú oblasť. Obrat skupiny BR GROUP v roku 2017 predstavoval 3,3 miliardy českých korún. Jedna z jej spoločností – CONROP rozbieha svoju prevádzku aj v meste Trebišov.

CONROP sa zaoberá výrobou veľkoobjemových vakov určených pre špecifické náročné aplikácie vrátane skladovania a dodávky sypkých materiálov v stavebníctve. CONROP Trebišov bude mať sídlo a prevádzku v priestoroch hál bývalej SAD Trebišov na Ul. Československej armády. Tieto haly a priestory prešli rozsiahlou rekonštrukciou, pričom v nich nájde postupne svoje pracovné uplatnenie až 220 pracovníkov. Celková plocha hál, vrátane sociálneho zázemia predstavuje 2852 m2.

Prvých zamestnancov začal CONROP Trebišov prijímať už od 1. 7. 2018. Spoločnosť svoj výrobný program plánuje postupne rozširovať o výrobu takzvanej čistej výroby pre zdravotníctvo a potravinársky priemysel. Združenie BR GROUP zvažuje aj ďalšie rozšírenie svojej výroby v Trebišove, konkrétne o spoločnosť LANEX. Vedenie mesta očakáva od príchodu nového investora najmä zvýšenie zamestnanosti v meste a jeho okolí, ďalší rozvoj služieb a najmä zlepšenie kúpyschopnosti a životnej úrovne obyvateľstva.

Tlačová správa



Uverejnené: 07.08.2018 10:31:54 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.