files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Rešpekt zo slovenského giganta mal, strach nie

Viacero premiér sme mohli vidieť v nedeľu v michalovskom MFK Zemplíne pri prehre so Slovanom Bratislava (1:2). Prvý domáci duel odohrali posily Blažej Vaščák, Llazoros Rota či Cheick Alan Diarra. Prvý gól v najvyššej súťaži si na svoje konto pripísal Martin Bednár, ktorý v nadstavenom čase korigoval na 1:2, no a svoj prvý štart, hneď proti najväčšiemu ašpirantovi na ligový titul, si pripísal ešte iba sedemnásťročný krajný bek Matúš Vojtko.

Kto je Matúš Vojtko? Pýtali sa viacerí priaznivci Zemplínčanov ešte pred začiatkom zápasu. Tréner Šoltis sa nebál mladého obrancu takpovediac hodiť do vody. Mladík sa rozhodne neutopil a svojim výkonom sa priblížil k tomu lepšiemu, čo Michalovčania v nedeľu ponúkli. „Rešpekt pred súperom som mal, ale strach nie,“ rozhovoril sa mladík, ktorý na ľavej strane podnikol niekoľko zaujímavých akcií. „Zažiť debut proti Slovanu Bratislava, o tom sníva asi každý. Mne sa to splnilo, takže som veľmi šťastný. O tom, že budem hrať som sa dozvedel v nedeľu ráno. Ako som už povedal, rešpekt trošku bol, no osobne som sa snažil podať čo najlepší výkon,“ pokračoval slovenský mládežnícky reprezentant.

A mimochodom, čo mu povedal po zápase tréner Šoltis? „S mojím výkonom bol spokojný, len mu vadili trošku taktické chyby z mojej strany. Povedal mi však, že každým zápasom to určite bude z mojej strany lepšie,“ podotkol najmladší člen v kádri MFK Zemplín, ktorý následne dodal. „Určite sa z chýb poučím a v budúcnosti by som ich chcel produkovať čo najmenej. Budem sa snažiť v tréningoch do toho dávať všetko, aby som si vyslúžil od trénera Šoltisa aj ďalšie šance. Určite sa neuspokojím s prvým štartom za mužov.“

Gólový účet v prvom tíme si otvoril defenzívny stredopoliar Martin Bednár. Slovenský mládežnícky reprezentant, o ktorého je momentálne nielen na Slovensku veľká bitka, v nadstavenom čase efektne poslal do siete odrazenú loptu po žrdi Diarru a nedovolil tak brankárovi Greifovi odniesť si zo Zemplína čisté konto. „Strelený gól teší, viac by ale tešil, keby mal hodnotu nejakých bodov,“ krčí s plecami odchovanec prešovského futbalu, ktorý do Michaloviec prišiel ešte v žiackych časoch.

Aj sám vedel, že jeho gól prišiel neskoro. „Bohužiaľ, nevyužili sme šance, ktoré sme mali. Súper bol efektívnejší a preto vyhral. Za predvedený výkon sme si určite bod zaslúžili. Nevyšiel nám úvod zápasu, kde sme v prvej polhodine dvakrát inkasovali. Potom síce prišli šance, naša efektivita ale nebola taká, aká by proti takému súperovi ako je Slovan, mala byť. Doplatili sme teda na nepremenené šance,“ dodal na záver Martin Bednár.

Peter Brendza



Uverejnené: 08.08.2018 09:32:02 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.