files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Titulov nikdy nie je dosť, Hančák má chuť na ďalšie

Keby sa za majstrovské tituly v slovenskej Extralige či prvej lige rozdávali prstene ako za víťazstvo v NHL, jedna ruka by už obrancovi HK Dukla Ingema Michalovce Danielovi Hančákovi nestačila. Skúsený 34-ročný kremenitý bek totiž v lanskej sezóne k piatim slovenským titulom, ktoré získal so Slovanom Bratislava, pridal aj prvý prvoligový s Michalovcami.

 „Titulov nikdy nie je dosť a ja mám chuť aj na ďalšie. Každý jeden bol pre mňa krásny a niečím špecifický. Mať šesť titulov je celkom dobrý pocit. Keď raz prestanem hrať hokej, budem rád spomínať na každý jeden a budem sa môcť chváliť, že som ich získal až toľko a že som jeden z nich vyhral aj v Michalovciach,“ s úsmevom na perách reagoval Hančák, ktorý okrem šiestich titulov získal v Kazachstane s Arlau Kokšetau aj jednu striebornú medailu.

Odchovanec spišskonovoveského hokeja svoju bohatú seniorskú kariéru rozbiehal práve v bratislavskom Slovane. Pri belasých za osem rokov získal spomenutých päť titulov majstra Slovenska. „Bolo to krásne obdobie. Začínal som tam ako mladík a postupne som sa vypracoval. Zakaždým tam bol dobrý káder. Ako som spomínal, každý titul bol niečím výnimočný,“ podotkol Daniel Hančák. Ako všetci vieme, Slovan Bratislava bol vždy v tŕňom oku ostatných tímov a priaznivcov. Známe je jeho rivalita s Košicami, Zvolenom aj Trenčínom. Ako to vnímal rodený východniar v belasom drese? „V play-off to boli vždy vypäté série. Na Slovan sa chcel každý vytiahnúť. My sme zakaždým museli potvrdzovať pozíciu a ani jeden zápas, či už v play-off, alebo v sezóne, nebol ľahký,“ dodal ešte k bratislavským časom Daniel Hančák.

Šiesty ligový titul pridal skúsený obranca v lanskej sezóne v Michalovciach. S Duklou od začiatku okupoval špicu tabuľky. Po presune z Vranova naspäť na zrekonštruovaný štadión do Michaloviec sa začali spomínať aj vysoké ambície, ktoré nakoniec „ingemáci“ aj potvrdili. Po 32 rokoch získali pre Michalovce druhý prvoligový titul. „Som veľmi rád, že sa nám ambície podarilo naplniť. Cieľom totiž bolo vyhrať prvú ligu. Následná baráž trošku mrzí. Je škoda, že sa nám nepodarilo urobiť lepší výsledok a možno aj postúpiť do najvyššej súťaže,“ poznamenal obranca, ktorý v Michalovciach načne už svoju štvrtú sezónu.

Ten by sa chcel do baráže o najvyššiu súťaž pozrieť aj tentoraz. To by však ale znamenalo, že Dukla Ingema vyhrá prvú ligu, pretože po novom, do baráže postúpi iba jej víťaz. „S rovnakým cieľom ako vlani pôjdeme aj do novej sezóny. Opäť chceme hrať o špicu a opäť chceme vyhrať celú ligu. Čo sa týka kádra, ten je zatiaľ poskladaný veľmi dobre. Prišli nejakí hráči z Prešova, káder sa teda posilnil. Šanca teda na titul určite je, len ju treba potvrdiť na ľade,“ podotýka Daniel Hančák.

Apropo, o najvyššej súťaži pre Michalovce sa na chvíľu hovorilo aj počas leta. Finančné problémy Žiliny totiž dávali možnosť štartu v najvyššej súťaži aj pre tretí tím lanskej baráže. „Keby prišla ponuka a keby vedenie klubu na ňu kladne odpovedalo, bola by to pre mňa osobne, ale aj pre ďalších chlapcov, ďalšia výzva v kariére. Ako však prišli ďalšie dni, každému bolo jasné, že Žilina v Tipsport lige ostane a že finančné problémy jej nové vedenie zažehná. Musíme sa teda sústrediť na to, aby sme si postup vybojovali na ľade,“ dodal na záver Daniel Hančák.

Peter Brendza (foto pb a internet)



Uverejnené: 09.08.2018 14:05:14 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.