files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dorasteneckí majstri vďační za šancu v Dukle

Sezóna 2015/2016 bola pre michalovský mládežnícky hokej úspešná. Po dlhročonom snažení sa do najvyššej Extraligy dostali dorastenci HK Mládež Michalovce, ktorí v najvyššej súťaži figurujú až doteraz. Tím pod vedením trénerov Jána Faitha a Ivana Králika mal viacero individualít, ktoré sa začínajú presadzovať aj v seniorskom hokeji. Pavol Regenda si zahral na MS do 18 rokov, Tomáš Tkačik s Radoslavom Mesarošom zase bojujú o miesto v seniorskej Dukle.

Dorastenci HK Mládež Michalovce, víťaz prvej ligy v sezóne 2015/2016

„Bola to z našej strany výborná sezóna. Počas roka sme vytvorili parádnu partiu, ktorá bola neskôr základom víťazstva v prvej lige a následne aj úspechu v baráži, kde sme otočili sériu s Topoľčanmi z 0:3 na 4:3 na zápasy,“ uviedol vtedajší ťahúň michalovského dorastu Radoslav Mesaroš, ktorý následne k tejto téme dodal. „Veľmi nám pomohla účasť juniorky v Extralige. Hrali sme ťažké zápasy a skúsenosi z nich nám pomohli v ťažkej barážovej sérii.“ Dobre stavaný útočník to následne skúšal už aj v seniorskom hokeji. Vlani bojoval v reprezentačnom projekte Orange 20 o účasť na majstrovstvách sveta, v závere sezóny pomohol Dukle k triumfu v prvej lige a dobrými výkonmi sa prezentoval aj v baráži o Tipsport ligu. „Lanskú sezónu z mojej strany hodnotím úspešne. Či už to bola jej prvá časť a moje pôsobenie v dvadsiatke, kde som sa veľa naučil, ale aj druhá, kde som zase získal ďalšie skúsenosti zo seniorského hokeja a navyše sme sa tešili z výhry v celej lige,“ podotýka Mesaroš, ktorého na začiatku mrzela neúčasť na majstrovstvách sveta, kde sa veľmi chcel dostať. „Nebudem klamať, v prvom momente ma to dosť mrzelo. Ako hovorím, pôsobenie tam mi dalo veľmi veľa skúseností. Nie každý sa však môže dostať na majstrovstvá sveta, veľa dobrých hráčov sa do nominácie nedostalo. Mňa osobne to trošku mrzelo, no vyrovnal som sa s tým a už je to v poriadku,“ uviedol na margo mládežníckej reprezentácie Radoslav Mesaroš.

Z rovnakého ročníka narodenina 1998 je aj brankár Tomáš Tkačik. Ten výraznou mierou pomohol dorastu do Extraligy, následne putoval na dva roky do košickej juniorky. V juniorskej Extralige sa stal jednotkou v drese „oceliarov“ a percentami patril dokonca k najlepšie hodnotením golmanom súťaže. „Osobne som tam bol veľmi spokojný. Vyšla nám hlavne minulá sezóna. Škoda, že nám nevyšlo lepšie play-off. Čo sa týka mňa osobne, chytal som veľa zápasov, takže som bol spokojný,“ podotýka mladý brankár, ktorý teraz dostáva šancu v seniorskej Dukle. Tu by mal kryť chrbát ako dvojka Adamovi Trenčanovi. „Na pôsobenie v Michalovciach sa veľmi teším. Dostal som šancu na seniorský hokej a ja ju chcem využiť. Teším sa aj na spoluprácu s Adamom Trenčanom, ktorý patrí k najlepším brankárom ligy. Adam mi veľmi pomáha radami a ja verím, že vytvoríme výbornú dvojicu,“ pokračoval brankár, ktorý za Duklu Ingema odchytal v piatok celý prípravný duel s Nowym Targom (3:4).

Michalovská Dukla Ingema v lanskej sezóne získala po 32 rokoch titul v prvej lige a rovnaké ambície má aj v nastávajúcej sezóne. „Latka je nastavená vysoko. Vedenie klubu aj tréner nám už pred začiatkom prípravy zdôrazňovali, že máme jasný cieľ, vyhrať prvú ligu a pokúsiť sa vybojovať najvyššiu súťaž v baráži. Mňa tieto ambície lákajú a aj preto som sa rozhodol prijať ponuku Dukly,“ poznamenal Radoslav Mesaroš, ktorý počas leta odolal viacerým ponukám, aj zo zahraničia. „Ozvali sa mi kluby z Extraligy, aj zo zahraničia. Rozhodol som sa ale zostať v Michalovciach. Dúfam, že zažijem podobnú radosť ako v minulej sezóne,“ dodal dobre stavený útočník. S vysokými ambíciami je stototožnený aj Tomáš Tkačik, mimochodom taktiež mládežnícky reprezentant Slovenska. „Michalovce vlani vyhrali prvú ligu a iné ambície, ako tento titul zopakovať, mať v novej sezóne ani nemôžu. Dúfam, že im v tom budem nápomocný aj ja. Keď dostanem šancu v bráne, budem sa snažiť naplno ju využiť.“

Peter Brendza



Uverejnené: 12.08.2018 11:06:56 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.