files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín s imperatívom zisku prvých bodov

Tri zápasy, nula bodov na konte, hrozivé skóre 2:9 a posledné miesto v tabuľke. Takýto nie najideálnejší začiatok majú na svojom konte futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Na ich obranu, všetky tri zápasy odohrali proti tímom reprezentujúcim Slovensko v pohárovej Európe. Teraz ich už ale čakajú súperi, s ktorými by bodovať mohli. Dôležitý bude hlavne domáci dvojzápas. Už v sobotu privítajú o 19.00 hod. Senicu a v prípade víťazstva sa dobre naladia na utorkovú dohrávku prvého kola proti Žiline.

 „Ideálne by bolo vyhrať v oboch zápasoch, ale ideme krok po kroku. Teraz sa sústredíme na sobotu a na Senicu,“ zdôrazňuje stredopoliar michalovského celku Jozef Šimon Turík. Aj podľa jeho slov „žlto-modrí“ nemali ideálny vstup do sezóny, ale... „Treba sa pozrieť na to, proti komu sme hrali. Myslím si, že hlavne doma so Slovanom sme bodovať mohli. V Dunajskej Strede nám ušlo niekoľko minút a v Trnave sme dobre nehrali, to je pravda. Boli to zápasy, v ktorých sme nemali čo stratiť. Nič sme ale nezískali, takže nás tento fakt neteší. Treba na tieto tri prehry zabudnúť a sústrediť sa na najbližšie zápasy, ktoré budú veľmi dôležité,“ dodáva Jozef Šimon Turík.

Musia hrať ofenzívnejšie

Michalovčania vo svojich prvých troch dueloch nemohli naplno rozbaliť ofenzívne divadlo. Hlavne u súperov, v Dunajskej Strede a Trnave hrali dosť defenzívne, čo si ale doma nemôžu dovoliť, tobôž nie, keď k ním prichádza súper, ktorý mal vlani jednu z najhorších defenzív v lige. „My proti žiadnemu tímu nechceme hrať defenzívne. Vidieť ste to mohli aj proti Slovanu. Chceli sme hrať ofenzívne, no nevyužili sme šance. Doplatili sme teda na efektivitu. Ja verím, že sme si všetku smolu v koncovke už vyčerpali a najbližšie zápasy nám to začne padať do brány,“ podotýka Jozef Šimon Turík, ktorý sa následne pustil do hodnotenia sobotňajšieho súpera. „Senica sem určite nepríde hrať otvorenú partiu ako Slovan Bratislava. Budú sa snažiť brániť a znepríjemniť nám život. Budeme teda musieť viac tvoriť, ako to bolo v prvých troch súbojoch a samozrejme aj hrať ofenzívnejšie.“

Súper s viacerými zahraničnými legionármi

Senica sa v posledných rokoch začína zameriavať hlavne na zahraničný trh. V kádri je viacero legionárov, družstvo vedie Portugalčan Frederico Ricardo, ktorý prevzal žezlo od Holanďana Tona Caanena. „Nech proti nám hrá kto chce, my sa musíme sústrediť na náš výkon. Nepozeráme sa teda na súpera a jeho hráčov,“ konštatuje Jozef Šimon Turík. Kapitánom senického FK bol vlani Blažej Vaščák, dnes už hráč michalovského MFK. Pýtali sa jeho noví spoluhráči na to, čo by mala na Záhorákov platiť? „Ešte nie, ale určite Blažej v šatni niečo povie a poradí nám ako na nich. A čo by malo na nich platiť? No to, čo na iné mužstvá. Musíme hrať rýchlo dopredu a vzadu sa vyvarovať chýb, po ktorých sme v tejto sezóne inkasovali už dosť,“ uzavrel debatu odchovanec sninského futbalu v službách MFK Zemplín.

Program 5. kola:
Sobota 18. augusta o 16.45 hod.: FC Nitra - FC Spartak Trnava (rozhodcovia Pavlík - Hancko, Tomčík), o 19.00 hod.: MŠK Žilina - ŠKF iClinic Sereď (Dohál - Ádám, Čajka), MFK Zemplín Michalovce - FK Senica (Kružliak - Pozor, Jekkel), FK Železiarne Podbrezová - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble (Kráľovič - Vorel, Kováč). Nedeľa 19. augusta o 18.00 hod.: MFK Ružomberok - ŠK Slovan Bratislava (Marhefka - Žákech, Jenčura, PP RTVS), o 19.00 hod.: AS Trenčín - FK DAC 1904 Dunajská Streda (Očenáš - Štrbo, Chládek, hrá sa v Myjave)

Tabuľka po 4. kole
1. ŠK Slovan Bratislava 4 3 1 0 10:3 10
2. FC DAC 1904 Dunajská Streda 4 3 1 0 11:6 10
3. MFK Ružomberok 4 2 2 0 9:4 8
4. ŠKF iClinic Sereď 4 2 1 1 5:6 7
5. AS Trenčín 3 2 0 1 9:7 6
6. FC Spartak Trnava 4 2 0 2 4:2 6
7. FK Železiarne Podbrezová 4 1 1 2 3:6 4
8. FK Senica 4 1 1 2 3:7 4
9. MŠK Žilina 3 1 0 2 5:7 3
10. ViOn Zlaté Moravce-Vráble 4 1 0 3 5:7 3
11. FC Nitra 3 0 1 2 4:6 1
12. MFK Zemplín Michalovce 3 0 0 3 2:9 0

Peter Brendza



Uverejnené: 17.08.2018 15:11:40 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.