files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Krimi minulého týždňa

Skutočne pestý kriminálny týždeň. Útok na verejného činiteľa, podvod, vydieranie, krádeže a k tomu všetkému tragédia v Nacinej Vsi a pašeráctvo.

Krádež a vypátranie páchateľa

            

Michalovskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 16-ročného Dávida K. z Michaloviec, ktorý v sobotu 24.07.2010 okolo 18.00 hod. v OC na Sobraneckej ulici v Michalovciach využil chvíľkovú nepozornosť 44-ročného Dušana z Michaloviec a  z nákupného košíka mu odcudzil príručnú taštičku. V nej mal poškodený hotovosť 250,-€ a osobné doklady. Mladík kradol napriek tomu, že mu vo februári 2010 bola rozhodnutím Obvodného úradu v Michalovciach uložená sankcia za priestupky proti majetku, ktorých sa dopustil v decembri 2009 a  januári 2010, resp. že bol rozsudkom Okresného súdu v Michalovciach v máji t.r. odsúdený za prečin krádeže. Z prečinu krádeže ho michalovskí policajti obvinili aj dňa 14.07.2010. Mladík bol  zadržaný a umiestnený v cele policajného zaistenia, pričom bude predložený návrh na jeho vzatie do väzby. 

 

Policajti OR PZ v Michalovciach objasnili prečin krádeže,  ktorého sa dopustil 22-ročný Peter P. z Košíc tým, že dňa 23.7.2010 okolo 17.00 hod. odcudzil zo skladových priestorov motela na Zemplínskej šírave  notebook. Firme z Humenného spôsobil škodu 300,- €.

 

V presne nezistenej dobe počas júla do 28. júla 2010 sa neznámy páchateľ  vlámal do rodinného domu na Ul. Š. Fidlika v Michalovciach a odcudzil šesť radiátorov, bojler, plazmový televízor a dva mobilné telefóny. Majiteľke spôsobil škodu 3.000,-€.

 

Krádež vlámaním

 

V noci zo soboty na nedeľu 25.07.2010 sa neznámy páchateľ vlámal do hostinca v obci Pozdišovce (okr. Michalovce), odkiaľ odcudzil alkoholické i nealkoholické nápoje, cigarety a keramický džbán, čím majiteľovi spôsobil škodu 33,-€. Následne sa vlámal do výherného hracieho automatu a  odcudzil z neho finančnú hotovosť 988,-€, ako aj  drevený zásobník na mince. Firme z Košíc vznikla škoda 1.000,-€. 

 

Útok na verejného činiteľa – obvinenie

 

Michalovský vyšetrovateľ zo zločinu útoku na verejného činiteľa obvinil 29-ročného Martina Z. zo Sobraniec, ktorý v piatok (23.7.2010) okolo 16,30 hod. v rekreačnom stredisku Kamenec na Zemplínskej šírave (okr. Michalovce) ako vodič štvorkolky neuposlúchol výzvu policajnej hliadky, na znamenie nezastavil a štvorkolkou zaútočil na policajnú hliadku. Pre odvrátenie útoku policajti použili tri varovné výstrely do vzduchu. Následne jednému z policajtov štvorkolkou zachytil dolnú končatinu a spôsobil mu poranenie kolena s dobou liečenia do 7 dní. K zraneniu iných osôb nedošlo. Obvinený muž je stíhaný na slobode. Za tento skutok mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

 

Vydieranie a podvod – vznesené obvinenie

 

Michalovský policajný vyšetrovateľ zo zločinu vydierania a prečinu podvodu obvinil 34-ročného riaditeľa jednej zo základných škôl v okr. Michalovce,  ktorý si od svojich podriadených pod hrozbou straty zamestnania v období od mája 2007 do novembra 2009 vo viacerých prípadoch vyžiadal im pridelené odmeny. Od svojich podriadených si takto  prevzal hotovosť v celkovej výške 9.417,-€. Obvinený je stíhaný na slobode.

 

Nelegálni migranti

 

V noci z 28. na 29. júla 2010 policajti Oddelenia hraničnej kontroly Policajného zboru Ubľa (OHK PZ) a Podhoroď zadržali 7 cudzincov, 5 občanov Gruzínska a 2 občanov Ruskej federácie čečenskej národnosti. 

 

Traja Gruzínci boli zadržaní v blízkosti štátnej hranice na hlavnej ceste v smere do obce Ubľa, okres Snina, bezprostredne po obdržaní informácie z ukrajinskej strany o narušení štátnej hranice v smere z Ukrajiny do SR. Ďalší štyria cudzinci boli zadržaní pri kontrole osobného motorového vozidla s rakúskymi evidenčnými číslami.

Cudzinci sú umiestnení v priestoroch OHK PZ Ubľa. O 9.00 hod. sa začala hraničná schôdzka s predstaviteľmi Štátnej pohraničnej služby Ukrajiny ohľadne neoprávneného prekročenia štátnej hranice.

 

S prípadom pravdepodobne súvisí aj prítomnosť ďalšieho osobného motorového vozidla s rakúskymi evidenčnými číslami, ktorého osádku tvoria cudzinci s platnými cestovnými dokladmi Rakúska. Ide zrejme o prevádzačov. Po vozidle aj jeho osádke sa pátra. Za trestný čin prevádzačstva im hrozí  trest odňatia slobody na dobu 5-10 rokov.

                          Veronika Kmecová

 



Uverejnené: 06.08.2010 11:17:12 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.