files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

RÚVZ zaznamenal jeden nový prípad osýpok, konkrétne na Mlynskej ulici

Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Michalovciach eviduje od začiatku mája do pondelkového rána 414 prípadov ochorení na osýpky, a to v okresoch Michalovce (401) a Sobrance (13). Počas uplynulého víkendu mali nahlásený len jeden prípad, konkrétne na Mlynskej ulici v Michalovciach. RÚVZ o tom informuje na svojej webovej stránke.

Hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva SR Daša Račková pre TASR uviedla, že evidujú aj päť prípadov osýpok v okrese Trebišov a dva vo Vranovskom okrese. V ostatných okresoch horného Zemplína ochorenie nezaznamenali. Spomenula, že u 30 pacientov boli osýpky komplikované zápalom pľúc. "Vo vykonávaní protiepidemických opatrení sa naďalej pokračuje," podotkla. V pondelok evidujú na infektologickom oddelení michalovskej nemocnice, ktorá je spádovou pre viaceré okresy, osem hospitalizovaných pacientov s osýpkami. Počas víkendu prijali jedného, ďalšieho ošetrili ambulantne. TASR o tom informovala Jana Fedáková zo siete nemocníc Svet zdravia, ktorá prevádzkuje aj tú v Michalovciach.

Ako doplnila, od začiatku epidémie, ktorá prepukla v máji, nemocnica hospitalizovala celkovo 283 pacientov a ďalších 156 ošetrila ambulantne. "U drvivej väčšiny pacientov osýpky prebiehajú bez závažných komplikácií," priblížila. Do ambulancie cestovnej medicíny sa dosiaľ podľa jej slov prišlo proti osýpkam zaočkovať vyše 270 ľudí. Zákaz návštev už v nemocnici zrušili, naďalej tam pre pacientov infektologického oddelenia využívajú aj reprofilizované lôžka geriatrického oddelenia.

TASR



Uverejnené: 20.08.2018 19:40:07 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.