files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Siahnu michalovskí Spišiaci na Spišský pohár?

Spišská Nová Ves sa okrem spišských párok vo svete preslávila aj športom, hlavne hokejom. Na konci lanského milénia a začiatkom tohto figurovali hráči HK v najvyššej slovenskej Extralige a Spišiaci sa prezentovali aj kvalitnou prácou s mládežou. Viacerí odchovanci si zahrali aj v bohatších kluboch, či v reprezentácii Slovenska. Momentálne už niekdajšia bašta slovenského hokeja najvyššie pozície neokupuje. Spišiaci figurujú v druhej najvyššej súťaži, kde nehrajú prvé husle. Dobré meno spišskému hokeju robia aspoň odchovanci.

Chcel sa posunúť ďalej

Aj michalovská Dukla sa pri skladaní kádra zamerala na osvedčené opory, ktoré prešli školou spišskonovoveského hokeja. Veď v kádri lanského víťaza prvej ligy je až štvorica Spišiakov - Daniel Hančák, Tomáš Valečko, Martin Bdžoch, Lukáš Hamráček, ďalší hráči v minulosti obliekali dres tohto klubu (Trenčan, Cútt, Korenko...). „To, že nás je tu až toľko asi ukazuje, že v Spišskej Novej Vsi s mládežou robili dobre. Nielen v Michalovciach, ale aj v iných kluboch, aj v zahraničí, pôsobia viacerí z nás,“ podotýka Tomáš Valečko, ktorý bol mimochodom v minulej sezóne vyhlásený za najlepšieho beka prvej ligy. Posledným, kto pribudol do kádra „ingemakov“ bol obranca Martin Bdžoch. Dvadsaťjedenročný bek to vlani skúšal aj v extraligovom Poprade, dnes je súčasťou michalovskej Dukly. „Určite ma sem pritiahli ambície klubu. Dukla chce zopakovať triumf v prvej lige a postúpiť do Extraligy. Takisto som sa chcel posunúť ďalej zo Spišskej Novej Vsi. Michalovce boli prvé, ktoré mi dali konkrétnu ponuku. Čo som vedel, už viacero sezón sa tu bojuje o špicu ligy a to ma veľmi láka. V kádri sú aj Spišiaci a aj to zavážilo, že som michalovskú ponuku prijal,“ podotkla jedna z posledných akvizícii v kádri Dukly Ingema.

V závere týždňa na „domácom“ ľade

Históriu okrem spišskonovoveského hokeja má aj mužský turnaj, ktorý sa tam koná každý rok. Toto leto napíše Spišský pohár už svoju osemnástu kapitolu. „Hrá sa odkedy pamätám. V minulosti na ňom hrávali viaceré kvalitné družstvá, aj zo zahraničia, takže turnaj mal zakaždým svoju úroveň,“ podotýka Tomáš Valečko, obranca michalovskej Dukly, ktorý si na osemnástom ročníku Spišského pohára zahrá opäť. Tentoraz ale v drese „líšok z Ingemy“ „Bude to trochu iné vykorčuľovať na „domáci“ ľad v inom, ako spišskonovoveskom drese. Ja sa ale teším na takýto návrat domov a verím, že si schuti zahráme.“

Podobné pocity zdieľajú aj ďalší Spišiaci v službách michalovskej Dukly. „Zápasy na ľade, kde som začínal s hokejom sú pre mňa výnimočnejšie, ako tie ostatné. Vždy je radosť vrátiť sa na domáci ľad. Pre nás, ktorí sme v Michalovciach, to teda bude niečo iné. Pôjde síce iba o prípravné zápasy, no určite sa v nich pôjde naplno,“ podotkol Lukáš Hamráček a na jeho slová nadviazal aj Martin Bdžoch. „Ja sa takisto na zápasy v Spišskej Novej Vsi teším. Budem prvýkrát hrať v drese súpera a určite sa budem chcieť ukázať.“

Zvládnuť treba tri zápasy, nie iba jeden

Okrem domáceho HK a michalovskej Dukly sa osemnásteho ročníka Spišského pohára zúčastní aj rezerva Popradu a kvarteto účastníkov doplní poľský Sosnowiec. „Ako hovorím, turnaj má svoju tradíciu. Súperi, ktorí nás tam čakajú majú svoju kvalitu. Zrejme nebude na tej úrovni ako Miškolc, s ktorým sme hrali minule doma, no určite kožu lacno nepredajú. Čaro takéhoto turnaja je aj v tom, že musíte zvládnuť tri zápasy, nie iba jeden,“ dodáva na záver Tomáš Valečko.

Program 18. ročníka Spišského pohára
Štvrtok 23. augusta
HK Dukla Ingema Michalovce - HK Poprad B (15.00 hod.)
HK Spišská Nová Ves - HK Sosnowiec S.A. (18.00 hod.)

Piatok 24. augusta
HK Dukla Ingema Michalovce - HK Sosnowiec S.A. (15.00 hod.)
HK Poprad B - HK Spišská Nová Ves (18.00 hod.)

Sobota 25. augusta
HK Sosnowiec S.A. - HK Poprad B (15.00 hod.)
HK Spišská Nová Ves - HK Dukla Ingema Michalovce (18.00 hod.)

Peter Brendza



Uverejnené: 21.08.2018 15:36:17 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.