files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Letnú sezónu na Zemplínskej šírave negatívne ovplyvnilo počasie i osýpky

Letnú sezónu na Zemplínskej šírave negatívne ovplyvnilo počasie i osýpky. Návštevnosť je zatiaľ oproti vlaňajšku nižšia.

"Najprv nám neprialo počasie na začiatku letnej turistickej sezóny, potom to boli osýpky, ktoré, či chceme, či nechceme, veľmi ovplyvnili sezónu. Mal som prípady, keď mi volali niektorí podnikatelia, že ľudia zo vzdialenejšieho okolia zrušili hromadne svoje pobyty preto, že sa báli tejto infekcie," uviedol pre TASR Marián Makeľ, starosta obce Vinné. Tá prevádzkuje na Šírave stredisko Hôrka a tiež Vinianske jazero, na ktorom je pre zvýšený výskyt siníc naďalej zakázané kúpanie. Približne k polovici augusta evidovali na Vinianskom jazere takmer 28.500 návštevníkov, v stredisku Hôrka ich bolo takmer 98.500. Pre porovnanie, počas celej letnej turistickej sezóny 2017 bolo v prvom uvedenom letovisku 48.053 turistov, v druhom 168.358.

Monika Hudáčková, starostka obce Klokočov, ktorá spravuje okrem rovnomenného strediska i rekreačné lokality Kamenec – východ a Paľkov, pre TASR uviedla, že aktuálna sezóna nie je z najlepších, ale ani najhorších. "Prvé tri týždne nám neprialo počasie, potom sa umúdrilo, návštevnosť teda začala stúpať, rovnako v neplaveckom bazéne ako aj v kempe," priblížila. Aj podľa nej návštevnosť ovplyvnila osýpková epidémia. "Turisti sa u nás informovali, či v tejto súvislosti nie sú zrušené pripravované podujatia a či sú k dispozícii vyššie uvedené služby," povedala s tým, že aktuálna návštevnosť predstavuje číslo okolo 10.000. "Oproti minulému roku sme na úrovni približne 65 percent," uzavrela.

TASR (Foto: TASR Roman Hanc)



Uverejnené: 22.08.2018 16:50:41 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.