files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Šechný dal exhibičnú bodku za kariérou, pozdravil ho aj Sagan

Už bývalý slovenský hokejista Richard Šechný dal exhibičným zápasom symbolickú bodku za bohatou kariérou. Pozvanie legendárneho útočníka prijala plejáda osobností slovenského hokeja a na diaľku ho pozdravil aj Peter Sagan.

"Najskôr som nad organizovaním tejto exhibície váhal, napokon som však súhlasil aj vzhľadom na divákov v Michalovciach," poznamenal pre TASR. V jedinečnom zápase nastúpili hráči prvoligového HK Dukla Michalovce proti tímu zloženému z bývalých Šechného spoluhráčov. V ňom sa predstavili viacerí majstri sveta na čele s Miroslavom Šatanom, prítomní boli aj Richard Lintner či prezident SZĽH Martin Kohút. Ospravedlnili sa iba dvaja z pozvaných. "Som rád, že prišli prakticky všetci oslovení chalani. Chýbali iba Laco Nagy, ktorého neuvoľnil klub a Richard Zedník, ktorý sa ospravedlnil pre zdravotné problémy. S nápadom spraviť takúto bodku za mojou kariérou prišiel Peter Tirpák. Mojou úlohou bolo iba pozháňať chalanov do môjho tímu," uviedol Šechný.

Prešovského rodáka, ktorý patril k najväčším osobnostiam slovenskej extraligy na diaľku pozdravil aj cyklista Peter Sagan. V tíme sa stretol s hráčmi, s ktorými zažil veľké klubové úspechy alebo reprezentačné zápasy. V prvej formácii si zaspomínal na zvolenské časy s kanonierom Martinom Bartekom a Jaroslavom Törökom. "S ním po boku som odohral vari šesť sezón, dlho sa poznáme. Aj naše rodiny sa navštevujú," priznal hokejový matuzalem, ktorý ukončil kariéru ako 46-ročný. Štvornásobný majster extraligy odohral v najvyššej súťaži celkovo 837 zápasov, v ktorých získal 799 kanadských bodov. "Zažil som krásne veci, napríklad tituly v Košiciach či Zvolene. Podarilo sa mi byť v mužstve, ktoré postúpilo z B-kategórie MS do 'áčka'. Dá sa povedať, že som v najlepších sezónach patril k bodovo i gólovo najlepším hráčom v extralige. Na to som vari najviac hrdý," zhrnul bohatú kariéru. Aktéri exhibičného zápasu bavili divákov peknými akciami, no zvyčajná remíza sa napokon nekonala. Domáci tím zdolal Šechného mužstvo 12:11.

HK Dukla Michalovce - Šechný team 12:11
HK Dukla Michalovce: Trenčan, Tkáčik - Kolba, Korenko, Novický, Bdžoch, Hančák, Valečko -  Mašlonka, Piatak, Baláž - Mesároš, Pulščák, Balko - Gavrik, Cútt, Chalupa - Róth, Linet, Safaralejev - Banovský.
Šechný team: Klempa, Šimonovič - Čierny, Milo, T. Slovák, Suchý, Štochl, Vorobeľ, Šterbák, Kubát - Török, Šechný, Bartek - Šatan, Jánoš, Pardavý - M. Slovák, Bartoš, Bicek - Faith, Kroták, Lapšanský.

TASR



Uverejnené: 02.09.2018 11:49:18 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.