files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla do posledného týždňa prípravy na víťaznej vlne, v utorok nakoniec proti Humennému

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce idú naďalej v príprave ako píli. Po prehre v úvodnom zápase s poľským Nowym Targom zaknihovali šesť víťazstiev v rade. Naposledy zdolali na domácom ľade vo štvrtok Liptovský Mikuláš (4:1) a Liptáci sú tak po Miškolci už druhým extraligovým tímom, ktorý sa musel skloniť pred „líškami z Ingemy“.

Okrem troch prípravných duelov triumfovali Michalovčania aj na osemnástom ročníku Spišského pohára, kde postupne zdolali Poprad B, poľský Gdaňsk a domácu Spišskú Novú Ves. „Účasť na Spišskom pohári hodnotím kladne. Odohrali sme za tri dni tri zápasy. Síce nás súperi veľmi nepreverili, no na druhej strane, chlapci boli v zápasovej záťaži. Turnaj teda hodnotím kladne, no čakali sme trošku vyššiu úroveň,“ podotkol tréner Dukly Miroslav Chudý, ktorý bol takisto spokojný so štvrtkovým víťazstvom nad extraligovým Liptovským Mikulášom. „Veľmi som spokojný s prvou tretinou, ktorú sme vyhrali 3:0. V druhej nás na chvíľu pribrzdilo štvorminútové oslabenie, no v tretej sme sa opäť vrátili k tej hre, ktorú sme predvádzali v úvode. Čo sa týka globálneho zhodnotenia prípravy, sme spokojní nielen z pohľadu výsledkov, čo v príprave až tak dôležité nie je, ale hlavne s výkonmi tímu, ktoré idú nahor.“

V kádri už veľa zmien nebude

Keďže výsledky a hlavne herný prejav v príprave je uspokojivý, káder by sa už do začiatku sezóny veľmi meniť nemal. „Uzavretý ho ešte nemáme. Momentálne máme troch brankárov a dvadsaťdva korčuliarov, čo je dostatočný počet. Obzeráme sa ešte po nejakom obrancovi či útočníkovi, no je dosť možné, že do sezóny pôjdeme s tým kádrom, ktorý tu je teraz. Potrebujeme ho mať širší, pretože môžu prísť nejaké zranenia a potom sa nám to môže na konci sezóny vypomstiť. Aj preto sa ešte obzeráme po nejakom hráčovi. Ak ale nikto do začiatku sezóny nepríde, nič sa nedeje. Momentálne máme slušne vyskladané mužstvo, takže nič nesilíme,“ uviedol Miroslav Chudý k aktuálnemu stavu kádra.

Zmena utorkového súpera, generálka v piatok v Miškolci

Michalovská Dukla po sérii šiestich víťazstiev vstupuje do posledného týždňa prípravy na víťaznej vlne. Na jej hráčov čakajú ešte dva prípravné zápasy. V utorok nakoniec nebudú hrať na domácom ľade proti Spišskej Novej Vsi, ktorá hlási veľkú maródku, ale proti nováčikovi prvej ligy MHK Humenné. Generálku následne absolvujú Michalovčania v piatok na ľade extraligového nováčika z Miškolca. „Na túto konfrontáciu sa veľmi teším, pretože Miškolc nás určite dobre preverí. Som o tom presvedčený, že bude hrať inak, ako u nás. Doma je toto mužstvo veľmi silné, o čom sa mohli presvedčiť napríklad aj Košice. Chlapci zistia, na čo majú a na čom majú ešte popracovať, a tento zápas ukáže veľa o mužstve aj nám. Lepšiu konfrontáciu sme si na záver prípravy ani nemohli priať. Aj preto sa na generálku veľmi teším,“ dodal Miroslav Chudý. My len doplňme, že začiatok utorkového duelu s Humenným je rovnaký, ako pri ostatných zápasoch, teda o 17.30 hod.

Peter Brendza



Uverejnené: 03.09.2018 13:59:41 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.