files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

O primátorské kreslo Michaloviec sa opäť uchádza Viliam Zahorčák

O post hlavy mesta Michalovce sa opäť uchádza jeho súčasný primátor a poslanec Košického samosprávneho kraja Viliam Zahorčák. V najbližších komunálnych voľbách ho podporia politické strany Smer-SD, ktorej je členom, Most-Híd, Slovenská národná strana a Strana zelených Slovenska. Svoju kandidatúru ohlásil vo štvrtok.

Primátorom je aktuálne tretie volebné obdobie. Pre opätovnú kandidatúru sa okrem iného rozhodol preto, lebo nerád odchádza od začatej alebo nedokončenej roboty a takmer nikdy to nerobí. "To svoje poslanie tu vnímam ešte stále ako nedokončené. Pred 12 rokmi som prezentoval akúsi svoju víziu mesta. Chcel som, aby sa dostalo na úroveň, ktorú som si predstavoval. Dovolím si povedať, že značnú časť z toho sa mi podarilo zrealizovať," priblížil. Zahorčák chce dokončiť rozbehnuté projekty, pod ktorými je podpísaný. Spomenul projekt Smart City – vybudovanie inteligentného mesta. "Dnes sme v jeho začiatkoch, už sme tu niekoľko prvkov zaviedli. Stali sme sa členmi Smart Cities klubu, robíme kroky k tomu, aby sme sa stali plnohodnotnými členmi tohto zoskupenia," priblížil s tým, že by chcel, aby mesto získavalo benefity, ktoré z tohto členstva plynú. "Čo sa, verím, premietne do ďalšieho rozvoja mesta," podotkol.

Spomenul aj projekt Európske mesto športu, ktorý je podľa neho v pokročilej fáze. Zahorčák chce v pozícii primátora aj naďalej využívať svoje skúsenosti aj z rôznych organizácií, v ktorých pôsobil alebo pôsobí. Jeho cieľom je tiež zrealizovať generačnú výmenu nielen v radoch mestských poslancov, ale aj na úrovni vedenia mesta či úradu. Zahorčák je druhým oficiálnym kandidátom na post primátora Michaloviec. Ako prvý kandidatúru ohlásil poslanec Košického samosprávneho kraja a občiansky aktivista Milan Kaplan (Spolu - občianska demokracia, OĽaNO, NOVA, SaS, Sme rodina – Boris Kollár a Šanca).

TASR



Uverejnené: 06.09.2018 13:18:44 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.