files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hrdina slovenskej dvadsaťjednotky aj s michalovskou stopou

Kto nevidel, neuverí. Utorkový kvalifikačný zápas Island 21 – Slovensko 21 smeroval takmer celý druhý polčas k remízovému rezultátu, s ktorým spokojný nebol ani jeden z aktérov. Obaja potrebovali vyhrať. Bližšie sa k tomu dostali gólom Vestenického z 90. minúty Slováci. Islanďanom sa ale podarilo vyrovnať z pokutového kopu. Písala sa už 93. minúta. Body sa ale nakoniec nedelili. Rozhodol o tom rohový kop a hlavička slovenského brankára Mareka Rodáka. Práve brankár druholigového anglického Rotherham United hlavou upravil na 3:2 a rozhodol o tom, že všetky body putujú na Slovensko.

Gól Mareka Rodáka mladšieho v čase od 2.25

Mimochodom, rozhodujúci gól má aj michalovskú pečať. Veď otec momentálne jedného z najslávnejších slovenských mladíkov je trénerom brankárov v MFK Zemplín Michalovce. Hrdý otec sledoval duel na michalovskom štadióne, keďže predtým mali Zemplínčania tréningovú jednotku.  „Musím sa priznať, že aj ja som v 94. minúte očami tlačil loptu do brány. Bol som nesmierne potešený z toho, že Marek dal takýto fantastický gól. Som šťastný nielen za neho, ale aj za celé Slovensko,“  poznamenal pre Denník Korzár hrdý otec, taktiež Marek, ktorý synovi okamžite po zápase poslal gratulačnú esemesku. Odchovanec MFK Košice bol jednoznačne prvou hviezdou utorkového zápasu. A to nielen vďaka víťaznému gólu, ale aj viacerým skvelým zákrokom. „Za stavu 1:1 zneškodnil niekoľko čistých šancí domácich a udržal Slovensko v hre o tri body. Keď sa lámal chlieb, bol oporou svojho tímu.“

Marek Rodák mladší je momentálne hrdinom internetu

Skóroval aj z výkopu

Pre mladého slovenského brankára to nebol prvý presný zásah. Podarilo sa mu skórovať už aj v anglickej súťaži. V drese Fulhamu 21 sa mu podarilo skórovať na pôde Aston Villy a to dokonca pre brankára netradičným spôsobom. „Vtedy sa mu pošťastilo dať gól priamo z výkopu. Bol to jeho jeden z prvých zápasov na Britských ostrovoch,“ nezabudol na gólový debut syna 47-ročný bývalý brankár Lokomotívy Košice, Čane, 1. FC Košice, Prachatíc, Turne nad Bodvou, Brekova, Štítnika či Veľkého Folkmaru.

 

Gólový debut Mareka Rodáka v čase 2.30

Známejší viac na Britských ostrovoch ako doma

Podľa Mareka Rodáka staršieho je jeho syn momentálne známejší na Britských ostrovoch, ako na Slovensku. „V našej krajine Mareka fanúšikovia nevnímajú až tak ako v Anglicku, kde je oveľa známejší. Verím však, že tento gól ho oveľa viac zviditeľní aj u nás a inde vo svete,“ zaželal si pre Denník Korzár spokojný otec, v ktorého šľapajach sa vydal aj 16-ročný syn Patrik. Ten momentálne chytá za michalovský mladší dorast. Brankár anglického Rotheram United nezdedil po otcovi iba brankárske gény. Aj Rodák starší totiž napínal siete súperových golmanov. „Keď som hral nižšie súťaže, kopával som penalty.  Dal som z nich tri góly. Zahrával som ich „panenkovsky“,“ smial sa Marek Rodák starší.

V stopách Mareka Rodáka staršieho idú obaja synovia (foto: Róbert Andrejov)



Uverejnené: 13.09.2018 08:58:57 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.