files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla urobila s Humenným rýchly proces

Prvé tohtosezónne zemplínske derby v druhej najvyššej hokejovej súťaži malo jasného favorita. Nováčik súťaže MHK Humenné síce chcel obhajcovi prvenstva HK Dukla Ingema Michalovce na domácom ľade vzdorovať, no nakoniec Dukla vyhrala hladko 7:2, keď jej hráči základ víťazstva položili už v prvých dvoch tretinách, v ktorých nasúkali súperovi šesť gólov.

Slabou náplasťou pre domácich môže byť akurát to, že sú prvými, kto dal Dukle v tejto sezóne gól. Nepriestrelnosť Adama Trenčana trvala bez piatich sekúnd sedem tretín. Práve na konci prvej tretiny totiž ruský útočník MHK Vladislav Solomončak z presilovky znižoval na 1:3 „Je to fakt slabá náplasť. Keď dostanete doma sedem gólov, dva strelené góly vás tešiť nemôžu,“ poznamenal po stretnutí tréner domáceho MHK Milan Staš, ktorý sa následne pustil do hodnotenia duelu. „Otriasol nami prvý gól, ktorý sme si dali vlastný. Robili sme individuálne chyby, ktoré vedel súper umne potrestať. Keď sme ho trošku dokázali dostať pod tlak, stále nám vedel gólovo odskočiť. Nie všetci hráči podali také výkony, aké sme od nich čakali. Výsledok je pre nás krutý, ale možno táto prehra bude na niečo dobrá. Dúfam, že naše mladé mužstvo sa z chýb poučí a každým zápasom to bude z našej strany iba lepšie.“

Obhajca prvoligového prvenstva pôsobil na ľade dominantnejším spôsobom. Základ svojho víťazstva položil troma gólmi už v prvej tretine. Najskôr si strelu Erika Piataka zrazil do brány Krempaský a potom úradovala štvrtá lajna, ktorá v rozpätí pätnástich sekúnd gólovo udrela rovno dvakrát! „Vysoké víťazstvo nás teší,“ rozhovoril sa kridelník štvrtej michalovskej lajny Marcel Baláž. „Neviem, či boli kľúčovým momentom tie dva góly, ktoré sme strelili rýchlo po sebe, no určite boli dôležité. Následne sme ubránili dve presilovky piatich proti trom. Hneď po skončení tej druhej sme dali na 4:1, čo bolo tiež dôležité. Čakali sme ťažký zápas, ktorý aj bol, takže nás víťazstvo veľmi teší,“ pokračoval strelec dvoch gólov Marcel Baláž. Pomôžu mu premiérové góly v zostave vyššie, ako do štvrtého útoku? „Či hrám v prvej alebo vo štvrtej formácii, nad tým vôbec nerozmýšľam. Máme štyri vyrovnané útoky. Každý zápas zaberie niekto iný, čo je dobré.“

Spokojný s víťazstvom bol aj michalovský lodivod Miroslav Chudý. Ten pred začiatkom avizoval ťažký duel a jeho načrtnutý scenár sa nakoniec aj naplnil. „Aj preto ma tri body z tohto zápasu tešia,“ uviedol michalovský kormidelník, ktorý následne pokračoval. „Síce sme vyhrali 7:2, výsledok zápasu ale príliš nezodpovedá tomu, čo sa dialo na ľade. Víťazstvo sa nerodilo ľahko. Trošku nám k nemu dopomohol aj súper ľahkými chybami. My sme to dokázali využiť a potom sa nám už hralo ľahšie. Mali sme dobrý začiatok, potom sme si to trochu skomplikovali. Na môj vkus sme neboli až takí silní s pukom. Veľakrát sme ho rýchlo stratili. O to sa nám ťažšie hralo. Bolo to ale aj zásluhou súpera. Nebol to teda jednoduchý zápas a o to viac ma teší víťazstvo. Rozhodlo to, že sme boli v šanciach efektívni,“ podotkol Miroslav Chudý, ktorého zverenci majú po troch odohraných zápasoch plný počet deviatich bodov a skóre 16:2.

V drese humenského MHK sa predstavilo viacero hráčov s michalovskou minulosťou. Paradoxne obaja, ktorí sa do streleckej listiny zapísali, v minulosti hrávali za Duklu. Prvý gól zaknihoval Vladislav Solomončak, druhý zase Štefan Majerník. „Strelený gól má po takejto prehre určite neteší. Na ľade sa jasne ukázala kvalita. Tú Michalovce majú. My sme nastúpili do zápasu s cieľom čo najviac ich potrápiť. Všetko sa nám zosypalo už v prvej tretine, kedy sme trikrát inkasovali. Čo už, musíme ísť ďalej. Sme nováčikom súťaže a v niektorých zápasoch môžeme len prekvapiť. V piatok v Martine sa nám darilo s favoritom držať krok, dnes s Michalovcami nie,“ reálne zhodnotil možnosti svojho tímu ostrieľaný mazák, ktorý sa do rodnej vlasti vrátil po dvoch sezónach vo Francúzsku, kam zase namieril po dvoch sezónach v Michalovciach. Mimochodom, pre Humenčanov to bola prvá domáca prehra po viac ako roku a pol. Naposledy doma prehrali ešte v sezóne 2016/2017, keď vo finálovom súboji o prvenstvo v druhej lige podľahli Dubnici 6:7. Písal sa 25. marec 2017. Odvtedy sa nenašiel ani jeden súper, ktorý by si z horného Zemplína odviezol víťazstvo. „Vtedy to bola druhá liga. Prvá liga je iný level, čo sa ukázalo aj proti Michalovciam,“ podotýka Štefan Majerník.

Zástupcovia Zemplína v prvej lige tak majú za sebou rozličný štart do súťaže. Zatiaľ, čo Michalovčania majú na svojom konte deväť bodov a iba vinou toho, že Martin má o jeden odohraný zápas viac, sú na druhom mieste v tabuľke, Humenčanom patrí s dvoma bodmi za vydreté domáce víťazstvo s Považskou Bystricou deviate miesto. „Pre nás sú dôležité najbližšie zápasy. V piatok hráme v Trnave a potom štyrikrát doma, keď postupne privítame Spišskú Novú Ves, Nové Zámky B, dvadsiatku a Prešov. So všetkými týmito súpermi sa bodovať dá. Keď sa nám to podarí, v tabuľke pôjdeme vyššie,“ konštatuje Štefan Majerník.

Michalovčania sa pre zmenu predstavia doma proti nebezpečnej Považskej Bystrici. Tá doteraz bodovala vo všetkých troch zápasoch (mimochodom všetky skončili remízou). V Humennom a v Skalici prehrala po predĺžení, v stredu doma zdolala po predlžení Martin. „Bude to taký zápas, aký si ho spravíme my. Ich doterajšie výsledky ukazujú, že silu rozhodne majú. Nesmieme ich teda podceniť a musíme ísť ihneď od úvodu za víťazstvom,“ podotýka k piatku Marcel Baláž.

Peter Brendza



Uverejnené: 20.09.2018 10:09:47 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.