files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Remízový kráľ padol pri Laborci

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zatiaľ idú ako píli. V štyroch doterajších kolách St. Nicolaus I. ligy obhajca prvenstva nezakopol ani raz, nestratil ani jeden bod a zaslúžene tak vedie prvoligový pelotón. Naposledy Michalovce na domácom ľade zjedli nebezpečnú Považskú Bystricu, ktorú zdolali záverečným päťgólovým uragánom 8:2.

Považania prišli do Michaloviec s vizitkou tímu, ktorý v riadnom hracom čase doteraz neprehral. Zverenci trénera Nemčeka najskôr v prvom kole prehrali v Humennom 2:3 po predĺžení, následne v Skalici 4:5 po predĺžení, no a v treťom kole zdolali doma Martin 4:3 po predĺžení. Doterajší remízový kráľ prvej ligy ale štvrtú remízu v rade nepridal. „Samozrejme, že sme vedeli o ich výsledkoch a preto sme do zápasu vstupovali s cieľom, aby sme ich nepodcenili. Považská Bystrica je nevyspytateľným súperom a takéto zápasy sú niekedy najhoršie,“ rozhovoril útočník HK Dukla Lukáš Hamráček. Bol to práve on, kto v tretej minúte načal gólom Považanov. „Presne takto sme si to predstavovali. Dať jeden, či dva rýchle góly a mať pohodu. V polovici zápasu sme viedli 3:0, no potom sme si to skomplikovali. Hostia znížili na rozdiel jedného gólu, ale záver už našťastie patril nám,“ pokračoval Lukáš Hamráček.

Michalovčania mali všetko vo svojich rukách. V polovici zápasu viedli 3:0. V druhej tretine ale viackrát pykali aj za nezmyslené fauly, ktoré dostali Považanov späť do hry. Tí si v poslednej minúte druhej časti otvorili skóre na Zemplíne, no a na začiatku tretej tretiny sa im dokonca podarilo znížiť na rozdiel jedného gólu. Štvrtá remíza v rade bola veľmi blízko. „Niekedy to je tak, že vám náskok pomôže, niekedy nie. My sme urobili viacero faulov, ktorými sme dostali súpera na koňa. V ďalších zápasoch by sa nám to už stávať nemalo,“ vrátil sa ešte k zápasu Lukáš Hamráček.

Tréner Miroslav Chudý sa pred zápasom štvrtého kola neriadil myšlienkou, že víťazná zostava sa nemení. Po prvýkrát v sezóne dostal v bráne šancu Tomáš Tkačik (jednotka Trenčan dostala voľno), v útočnej formácii s Radovanom Cúttom sa tentoraz namiesto Banovského s Chalupom predstavili Radoslav Mesároš a František Pušlčák, ktorí ta dostali prvú šancu v sezóne. „Máme širší káder, ktorý chceme rotovať. V kádri mám 22 hráčov, no hrať môžu iba dvadsiati. Je to však dobré, pretože musí byť na hráčov vyvíjaný tlak. Môžu prísť zranenia, či pokles výkonnosti, káder teda musíme mať širší. Aj preto som sa rozhodol dať šancu aj hráčom, ktorí doteraz nehrali. Potrebujeme ich totiž takisto zapojiť do zápasového diania. Tréning totiž zápas nenahradí. Takto to budeme robiť aj naďalej, teda pokiaľ budú všetci hráči zdraví, budeme ich rotovať. Som rád, že všetci hráči sú s tým stotožnení. Jednoducho nemôžu hrať všetci,“ uviedol na margo rotácie kádra tréner Miroslav Chudý.

Michalovskej Dukle po prvýkrát v sezóne patrí prvé miesto v tabuľke. Teraz na ňu ale čakajú doslova zápasy pravdy. V stredu sa jej hráči predstavia na ľade nebezečného Martina, no a v piatok ich čaká súboj u ďalšieho tímu, ktorý sa chce pohybovať v tabuľke hore, v Skalici. „Ja by som to možno ani nenazýval týždňom pravdy. Čakajú nás dva zápasy vonku, zhodou okolností u tímov, ktoré sú v tabuľke hore. Beriem to tak, akoby sme išli do Topoľčian či do Bratislava. Body sa zo všade rátajú rovnako. Ideme tam vyhrať. Či sa nám to podarí, alebo nie, uvidíme. Urobíme ale preto maximum,“ presvedčivo konštatuje Miroslav Chudý, na ktorého slová nadväzuje aj Lukáš Hamráček. „Samozrejme, že pôjde o ťažkých súperov a to ešte hráme na ich ľade. Uvidíme, ako sa nám bude dariť, no za kabínu môžem povedať, že chceme vyhrať v oboch zápasoch.“

Peter Brendza



Uverejnené: 22.09.2018 14:39:51 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.