files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín po týždni v Nitre s takmer identickou prehrou

V poradí piatu tohtosezónnu porážku na ihrisku súpera utrpeli v deviatom kole Fortuna ligy futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Hráči najvýchodnejšieho účastníka najvyššej súťaže odchádzali smutní už druhý týždeň po sebe z Nitry. Najskôr pod Zoborom minulý týždeň podľahli nováčikovi súťaže zo Serede 1:2 a rovnakým rezultátom sa skončil aj ich sobotňajší zápas s domácim FC. Po víkende teda nič nového. Michalovčania majú naďalej na svojom konte iba chudobné štyri body a naďalej uzatvárajú prvoligový pelotón.

Príliš veľa opäť...

Zápasy pod Zoborom mali spoločných veľa vecí. V oboch Michalovčania viedli, v oboch siahali na body, no v oboch prípadoch sa domov vracali bez bodov. Zemplínčania sa v Nitre ujali vedenia gólom Turíka. Ešte v prvom polčase však vyrovnával Kóňa a o tom, že všetky body ostanú pod Zoborom rozhodol na začiatku poslednej štvrťhodiny Miloš Šimončič. „Opäť rozhodli momenty, ktoré nehrali pre nás,“ rozhovoril sa tréner Michalovčanov Anton Šoltis. „V tomto sa už ale opakujem dlhšie. Nezvládli sme momenty v defenzíve. Opäť sme inkasovali ľahké góly. V týchto situáciách musíme byť agresívnejší či dôslednejší, no to opakujeme od začiatku sezóny. Musíme sa poučiť z chýb, ktoré robíme. Strácame totiž dôležité body a súperi nám utekajú. Opäť sme neboli slabší tím, no opäť sme sa vracali bez bodov. Všetko je v efektivite. Keď chceme byť úspešní, musíme byť efektívnejší ako súper, čo my nie sme. No v tomto sa už opäť opakujem dlhšie...,“ pokračoval michalovský lodivod.

Anton Šoltis mal opäť havu v smútku

Verí, že sa situácia otočí

Michalovčania po týždni v Nitre zase stratili body, na ktoré siahali. Nič sa teda nemení na tom, že naďalej ostávajú so štyrmi bodmi na chvoste tabuľky. „Mali sme poriadnú dávku smoly. Aj proti Seredi, aj teraz. Sme v ťažkej situácii, no musíme myslieť pozitívne. Výkony nie sú zlé, len máme málo bodov. Treba veriť, že sa to v najbližšom čase otočí,“ konštatuje Anton Šoltis, ktorého zverenci do najbližšej reprezentačnej pauzy odohrajú ešte dva zápasy. V sobotu 29. septembra o 19.00 hod. privítajú Ružomberok a následne sa predstavia v Trenčíne, kde ukončia prvú polovicu základnej časti Fortuna ligy. „V súčasnej situácii by bolo pre nás najoptimálnejšie riešenie zabodovať v oboch zápasoch. Na Trenčín ešte nemyslíme, ten je ešte ďaleko. Naše mysle teraz zameriavame na Ružomberok. Treba veriť, že sa súčasná situácia otočí a aj my budeme mať trošku šťastia,“ podotkol Anton Šoltis. Práve s Ružomberkom sa ale Michalovčanom v najvyššej súťaži dlhodobo nedarí. Spolu s bratislavským Slovanom je "Ruža" jediným celkom, ktorý v nej ešte nezdolali. „Je najvyšší čas, aby sa to zmenilo. My sme mali dlhodobo priaznivú bilanciu so Zlatými Moravcami, alebo Nitrou a teraz sme s nimi prehrali. Verím, že tentoraz sa situácia otočí priaznivo pre nás,“ dodáva na záver Anton Šoltis.

Peter Brendza



Uverejnené: 23.09.2018 16:48:30 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.