files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Katapultujú nováčika štyri domáce zápasy aspoň do stredu tabuľky?

Hokejisti MHK Humenné nemajú za sebou najideálnejší štart do St. Nicolaus I. ligy. Lanský víťaz druhej ligy síce najskôr po boji doma zdolal Považskú Bystricu 3:2 po predĺžení, no následne vo zvyšných troch zápasoch pozbieral iba prehry. V Martine 3:4, doma s Michalovcami 2:7 a naposledy v Trnave 4:6. Na hornom Zemplíne si ale teraz môžu povedať, nie je všetkým dňom koniec. Následujúci týždeň môže totiž nováčika súťaže posunúť v tabuľke vyššie. Stačí k tomu málo, aj veľa. Bodovať v štyroch domácich dueloch, ktoré na hráčov MHK čakajú v priebehu ôsmych dní.

Aj keď sú Humenčania nováčikom súťaže a väčšina hráčov iba zbiera provligové skúsenosti, od víťaza druhej ligy sa po štyroch kolách čakal väčší zisk ako dva body. „So štartom do súťaže spokojný nie sme,“ rozhovoril sa tréner MHK Humenné Milan Staš, ktorého mrzí hlavne piatkové zakopnutie v Trnave, kde síce jeho zverenci dohnali v tretej tretine náskok súpera na 4:4, no v záverečných sekundách dvakrát inkasovali. „Keď dáte vonku štyri góly a prehráte, spokojný byť nemôžete. V prvom kole sme boli od Považskej Bystrice ďaleko lepší, no nepadalo nám to brány. Zápas sme síce vyhrali, no iba za dva body. Proti Martinu a Michalovciam to bolo z našej strany horšie, ale na druhej strane, obaja patria k tímom, ktoré by mali hrať o špicu tabuľky,“ pokračoval Milan Staš v hodnotení štartu svojho tímu do druhej najvyššej súťaže.

Humenčanom zatiaľ patrí s dvoma bodmi predposledné jedenáste miesto. Nováčik súťaže je lepší zatiaľ iba od rezervy Nových Zámkov, ktorá nebodovala ešte ani raz. O týždeň však môže byť preň pohľad na tabuľku oveľa optimickejší. Veď MHK sa v priebehu ôsmych dní doma predstaví hneď štyrikrát a to dokonca proti súperom, s ktorými sa bodovať dá. V stredu privíta Spišskú Novú Ves, v piatok rezervu Nových Zámkov, v nedeľu slovenskú dvadsiatku, no a sériu domácich zápasoch ukončia budúcu stredu proti Prešovu. „Určite chceme bodovať v každom zápase. Musíme ale zlepšiť obrannú činnosť a v ofenzíve musíme byť efektívnejší. Čakajú nás súperi, s ktorými by sme mali papierovo bodovať. Média nás dali do roly favorita, ale my sme nováčikom súťaže, ktorý má rad mladých hráčov. Navyše, nemáme za sebou ideálnu prípravu. Bola krátka a odohrali sme v nej len štyri zápasy,“ uviedol tréner humenského tímu, ktorý v tejto sezóne pôsobí aj ako rezerva HC Košice.

Kroták ešte nie je pasé

V lete uzrela svetlo sveta informácia, že Humenčanov by v prvej lige mohol posilniť aj historicky najprodutívnejší hráč Extraligy Arne Kroták. Rodený Popradčan sa síce v týchto dňoch upísal druholigovému Kežmarku, kde by mal pôsobiť ako hrajúci tréner, no v rámci hosťovania nie je vylúčený ani jeho štart za Humenčanov. „S Arnem sme dohodnutí, že keď bude pripravený na zápasy, ozve sa nám,“ poznamenal pre náš portál Milan Staš ete po stredajšom zápase s Michalovcami.

Peter Brendza

 



Uverejnené: 24.09.2018 16:49:34 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.