files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Matúš Kira: Potrebujeme sa chytiť na jednom, dvoch zápasoch

Ešte ani raz za štyri roky, čo účinkujú v najvyššej súťaži, neboli futbalisti MFK Zemplín Michalovce po deviatich odohraných kolách namočený do boja o záchranu tak, ako teraz. Zverencom trénera Antona Šoltisa patrí s chudobnými štyrmi bodmi posledná dvanásta priečka. Michalovčania vedia, že sa čím skôr potrebujú nakopnúť. A najlepšie ešte pred októbrovou reprezentačnou prestávkou. Na to budú mať ešte dva pokusy. Budúci týždeň sa predstavia v Trenčíne, no a túto sobotu privítajú o 19.00 hod. rozbehnutý Ružomberok.

„Nie sú to ideálni súperi na rozbehnutie, no my už nemáme čo riešiť. Musíme začať zbierať body, inak do toho spadneme ešte viac. Ako sme ukázali v predošlých zápasoch, futbal hrať vieme. V každom jednom sa kombináciami vyrovnáme súperom, žiaľ, futbal sa hrá na góly a body, a tie nám chýbajú,“ poznamenal pre náš portál stredopoliar MFK Zemplín Peter Kolesár, podľa ktorého družstvo už začína pociťovať tlak. „Menší tlak tam je, no máme pred sebou ešte dosť zápasov, aby sme sa s touto situáciou vysporiadali. Ako som spomenul, herne to nie je najhoršie, hráme možno ešte lepšie, ako vlani na jar, kedy sa nám bodovo darilo. Chýbajú nám  ale góly. To je náš najväčší problém, kvôli ktorému nebodujeme.“

Podobného názoru je aj brankár Matúš Kira. „Byť posledný v tabuľke nie je nič príjemné. V minulých sezónach sme stáli v takomto čase lepšie. Nie je to pre nás nič lichotivé. My sa musíme snažiť v každom zápase to zlomiť. Potrebujeme jeden či dva zápasy, aby sme sa chytili a som presvedčený, že to potom pôjde,“ podotýka ochranca michalovskej svätyne. Aj podľa jeho slov je na družstvo v týchto dňoch vyvíjaný tlak. „Tlak je z každej strany. My si ho ale nemôžeme pripúšťať, pretože sa môže stať, že nám to bude ešte viac zväzovať ruky či nohy. Treba to zlomiť jedným, dvoma zápasmi a určite to pôjde,“ pokračoval Matúš Kira.

Michalovčania ale budú mať problém chytiť sa. V najbližších šiestich kolách ich totiž čakajú tímy, ktoré skončili v minulej sezóne od prvého do šiesteho miesta. „Možno nám to paradoxne pomôže,“ podotýka Matúš Kira a následne svoje slová rozmieňa na drobné. „Títo súperi budú chcieť hrať futbal, čo nám môže vyhovovať. Proti papierovo silnejším súperom sa nám hrá lepšie. Majú koncept hry, ktorý nám vyhovuje. Skôr či neskôr by sme tak či tak na najlepšie tímy narazili. Netreba pozerať proti komu hráme. My sa musíme sústrediť teraz na seba, aby sme konečne začali zbierať body a v tabuľke išli vyššie.“

O druhé tohtosezónne víťazstvo zabojujú Zemplínčania túto sobotu na domácej pôde. Na nej sa predstavia skoro po mesiaci. Presne 1. septembra zaknihovali proti Podbrezovej svoju prvú tohtosezónnu výhru, teraz je rade na druhá. Bude to však nesmierne ťažké. Veď proti ním bude stáť MFK Ružomberok, ktorý ešte v najvyššej súťaži nezdolali. „Je najvyšší čas, aby sa tak stalo,“ presvedčivo konštatuje Peter Kolesár a na jeho slová nadväzuje aj Matúš Kira. „Ružomberok aktuálne ťahá sériu štyroch zápasov bez prehry. Momentálne sa im teda darí. My však hráme doma, kde potrebujeme vyhrávať. Nemôžeme sa pozerať na Ružomberok, ani na to, že sme s nimi ešte nevyhrali. Musíme sa pozerať hlavne na seba a ísť za svojim cieľom. Tým bude jednoznačne víťazstvo,“ uzavrel debatu Matúš Kira.

Peter Brendza



Uverejnené: 28.09.2018 14:21:28 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.