files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Basketbalisti 1. BK sa pripravujú na sezónu

 

Po junioroch sa do tréningového procesu zapojili aj muži michalovského 1. BK. Basketbalisti sa budú pripravovať hlavne v domácich podmienkach. Káder družstva sa tréner Imrich Rakovský snaží doplniť hlavne talentovanými juniormi. Klub má v pláne niekoľko prípravných stretnutí.

Po veľmi úspešnej minulej sezóne nemajú tréneri pred tou nadchádzajúcou veľké očakávania. Pravdepodobne sa začne generačná prestavba kádra, pretože mužstvo potrebuje okysličiť mladou krvou. Zaujala nás aj iná prestavba, ktorá sa deje už teraz.

 

Nová sezóna v zrekonštruovanej hale

 

Tá prestavba sa týka športovej haly, kde hrávajú svoje domáce zápasy michalovskí basketbalisti. Tá sa začala už začiatkom júna, teda včase keď boli hráči na dovolenkách. Finančné prostriedky poskytlo mesto, ktoré sa snaží, aby hrali basketbalisti v lepších podmienkach, ako doteraz. Rekonštruovať sa majú postupne šatne, sociálne zariadenia v hale, priestory pre klub, v novom šate sa bude javiť aj predná časť športovej haly. Do budúcnosti sa počíta aj s výmenou sedačiek. Všetky naplánované rekonštrukcie by sa mali skončiť do začiatku sezóny, čiže niekedy v októbri.

 

Letná príprava trochu inak

 

Ale poďme k basketbalistom. Hráči sa zišli na prvom tréningu minulý týždeň. Príprava je naplánovaná inak ako po minulé roky, situovaná bude hlavne v domácich podmienkach. V pláne nie je ani žiadne sústredenie. „Nebudeme dbať na fyzickú kondíciu, ale hlavne na hru s loptou a zdokonaľovanie našich nacvičených systémov“, povedal nám Imrich Rakovský, dlhoročný tréner mužstva, v ktorom pôsobia aj jeho dvaja synovia. Takúto nezvyčajnú letnú prípravu bez fyzickej zaberačky sa rozhodli zvoliť tréneri s prozaického dôvodu. V mužstve dostanú príležitosť aj viacerí úspešní mladíci, ktorí pôsobili minulý rok v juniorke. „Nechceme tlačiť na kondičnú časť, tam by mali juniori niesť tú silu čo sa týka fyzickej pripravenosti a dynamiky“, doplnil ešte k nezvyčajnej príprave tento skúsený tréner.

 

Do tímu sa tlačí mladá krv

 

Tréneri mužstva sa rozhodli pre potrebnú prestavbu kádra. Jeho polovičku bude určite tvoriť minuloročné úspešné družstvo, ktoré postúpilo do prelínacej súťaže o postup do basketbalovej extraligy. Ostatnú časť tímu vyplnia domáce nádeje. „V súčasnosti prebieha generačná výmena kádra, snažíme sa to zladiť tak, aby čo najviac juniorov dostalo šancu v prvom mužstve“, podotkol k zloženiu kádra jeho tréner. V klube vládne obrovská spokojnosť s prácou trénera juniorov Marinka Svitlicu, a preto sa rozhodli dať príležitosť viacerým jeho zverencom. „Výkonnostne veľmi išli hore, spokojní sme boli hlavne s Vladkom Mitterpákom, ktorý nás ťahal na konci minulej sezóny, kde sa stal našou rozohrávačskou jednotkou“, pripomenul Rakovský. My len dodajme, že nástup novej generácie bude postupný. Tréneri nechcú v ničom tlačiť na pílu, ale postupne mladíkov do kádra zapracovávať. S určitosťou dostane príležitosť v mužstve päť až šesť juniorov.

 

V pláne aj domáci memoriál

 

Takýto novozaložený tím sa musí zohrať. To si uvedomuje aj tréner mužstva. „Je to v štádiu jednania, ale chceme odohrať asi 10 prípravných stretnutí“, poznamenal k prípravným zápasom Rakovský. Tieto zápasy by mal klub odohrať na dvoch turnajoch. Prvý by malo mužstvo odohrať v poľskom Krosne, tým ďalším bude už v poradí štvrtý ročník domáceho memoriálu Juraja Magoča.

 

                              Peter Brendza

 



Uverejnené: 10.08.2010 22:13:48 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.