files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hatalčíka po pokorení majstra tešila výhra aj predvedený výkon

Hádzanárky Iuventy Michalovce sa po štyroch kolách predrali na čelo spoločnej česko-slovenskej MOL ligy. Zverenky trénera Petra Hatalčíka si splnili svoju povinnosť, keď na domácej pôde zdolali aktuálneho víťaza ligy DHK Baník Most (29:21). No a na prvé miesto im následne pomohol Olomouc, ktorý doma pripravil prvú tohtosezónnu porážku Veselí nad Moravou. A práve na Morave sa Iuventa predstaví v stredu v predohrávanom súboji piateho kola.

V súboji dvoch majstrov začala lepšie Iuventa. Tá vďaka zákrokom brankárky Jablonskej rýchlo viedla viacgólovým rozdielom. Most sa ale postupne dostával do hry a na začiatku tretej desaťminútovky bolo iba 8:7. Záver prvého polčasu však zvládli lepšie Michalovčanky. Tie po polčase viedli 14:8 a v druhom dejstve už nepustili réžiu hry zo svojich rúk. Výhra 29:21 znamená v tejto sezóne už druhú porážku interligového obhajcu prvenstva. „Boli sme „prehraní“ po každej stránke. Iuventa bola vo všetkých smeroch lepšia a zaslúžene vyhrala. V zápase sme mali iba jednu fázu, kedy sme boli vyrovnaným súperom, čo je na takýto tím málo. Je to pre nás krutá prehra, no musíme s tým žiť,“ poznamenal po stretnutí tréner hosťujúceho tímu Peter Dávid. Ten nemal v Michalovciach oproti lanskému víťaznému kádru až deväť hráčok. „Je to na takéto krátke obdobie veľmi ťažké družstvo stabilizovať. Dievčatá musia takýmito ťažkými zápasmi prejsť. Práve takéto konfrontácie, ako sme absolvovali v Michalovciach, by som ja chcel mať častejšie.“

Zemplínčanky boli od úvodu lepším tímom. Až na niektoré pasáže v prvom polčase držali pevne zápas vo svojich rukách a zaslúžene ho doviedli do víťazného konca. „Vychádzali sme z kvalitnej obrany a výborného výkonu brankárky. To bolo gro a od toho sa odvíjal celý duel. Vedeli sme dať gól z prvej či druhej vlny, takisto sme mali dostatok trpezlivosti na postavenú obranu. Som veľmi rád, že sa dievčatá potom, čo vyšli počas reprezentačnej prestávky zo zápasového rytmu, opäť dostali do toho a podali solídny výkon,“ zhodnotil duel tréner Michalovčaniek Peter Hatalčík. Jeho tím výrazne podržali brankárky Jablonská s Petkovičovou. Okrem viacerých šancí zlikvidovali aj štyri pokutové hody. „Od toho tam brankár je, aby niečo chytil. Som veľmi milo prekvapený, že Jablonská po veľmi dlhej zdravotnej pauze chytá tak, ako chytá. V sobotu sme mali šťastnú ruku na to, že sme ju dali chytať od začiatku. Od úvodu sa ihneď chytila a pomohla tým nielen sebe, ale aj celému družstvu,“ zložil Hatalčík poklonu brankárke Iryne Jablonskej, ktorá v minulej sezóne utrpela zlomeninu nohy a do zápasového diania sa vrátila iba krátko pred začiatkom tejto sezóny.

Trošku prekvapujúco sa v kádri Iuventy objavila nová posila, čiernohorská kridelníčka Dijana Mugošová. Dvadsaťdvaročná rodáčka z Podgorice prišla do Michaloviec iba v strede týždňa. V piatok sa vedeniu klubu podarilo vybaviť všetky formality k tomu, aby si v sobotu odbila svoje debut v michalovských farbách. A ten dopadol výborne, keďže útla kridelníčka zaknihovala šesť presných zásahov. „Zdá sa, že ide o veľmi šikovné dievča. Ešte sa s nami musí zohrať. Musí zapracovať na taktickej vyspelosti. Ona je taká hŕŕ – bŕŕ. Zatiaľ však, či v tréningu, alebo v zápase ukazuje, že je šikovná a je zatiaľ prínosom,“ poznamenal Peter Hatalčík k novej akvizícii v kádri.

Peter Brendza



Uverejnené: 07.10.2018 21:34:21 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.