files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventu posilnila Čiernohorka Mugošová

V kádri michalovskej Iuventy nastala minulý týždeň jedna dôležitá zmena. Na post ľavého krídla prišla dvadsaťdvaročná Čiernohorka Dijana Mugošová. Rodáčka z Podgorice naposledy pôsobila v tureckom Ardesen GSK, v ktorom si vlani zahrala Challenge Cup. Nová posila už nastúpila na ligový zápas v sobotu, kedy v šlágri štvrtého kola MOL ligy pomohla Iuvente k výhre 29:21 šiestimi presnými zásahmi.

Potrebovali vystužiť post ľavého krídla

V Iuvente „špekulovali“ nad ľavým krídlom už od odchodu Márie Holešová. Tá sa vlani po skončení zmluvy upísala chorvátskemu majstrovi RK Podravka Vegeta Koprivnica. Na jej mieste dostala šancu Ana Janičičová a tréner Hatalčík mal k dispozícii aj mladé hráčky z dorastu. U slovenského majstra ale chceli tento post vystužiť, a preto minulý týždeň pozvali Mugošovú na skúšku. V piatok s ňou dokonca podpísali zmluvu do konca tejto sezóny. „Post ľavého krídla sme chceli doplniť od začiatku prípravy. Hľadali sme mladú hráčku s veľkou športovou ambíciou. Keďže budujeme družstvo, ktoré má byť jednak perspektívne a vývojaschopné, samozrejme má aj vysoké športové ciele. Najskôr sme skúšali slovenskú cestu, ale nenašli sme také riešenie, aby sme dodržali naše kritériá. Potrebovali sme to vyriešiť, keďže nás čakalo a čaká náročné zápasové obdobie. Dijana Mugošová je mladá hráčka s veľkou športovou ambíciou, čo ukázala hneď v prvom zápase, ktorý za nás odohrala. Myslím, že svojím poňatím hry môže byť inšpiráciou pre naše mladé nádeje. Prvým zápasom ukázala, že to bola správna voľba a mi očakávame že to bude ďalší pozitívny impulz pre celé družstvo,“ skonštatoval na margo novej akvizície v kádri športový riaditeľ Iuventy Jan Beňadik.

Zapísala sa výborne

Pochvalne sa k novej posile po zápase s Mostom vyjadroval aj tréner Peter Hatalčík. „Zdá sa, že ide o veľmi šikovné dievča. Ešte sa s nami musí zohrať. Musí zapracovať na taktickej vyspelosti. Ona je taká hŕŕ – bŕŕ. Zatiaľ však, či v tréningu, alebo v zápase ukazuje, že je šikovná a je prínosom,“ poznamenal priamo po stretnutí michalovský lodivod.

Iuventa je pre ňu výzvou

Nová akvizícia v kádri najúspešnejšieho slovenského ženského hádzanárskeho klubu vedela už pri svojom príchode o Iuvente dosť veľa. „Niečo som si zisťovala. Viem, že Iuventa je dlhodobo najúspešnejším tímom v rámci Slovenska a že dlho dominovala aj v spoločnej súťaži Češiek a Sloveniek. Takisto viem, že pravidelne účinkuje v európskych pohároch a že ju teraz čaká výzva v podobe dánskeho Nykobingu. Všetko sa zbehlo na rýchlo, no som rada, že sa všetko podarilo vybaviť a že som tu,“ popísala prvé pocity v Michalovciach dvadsaťdvaročná ľavá kridelníčka, ktorá v minulosti okrem materskej Podgorice hrávala aj v čiernohorských WHC Biseri a Danilovgrad. Naposledy hrávala v tureckom Ardesen GSK, s ktorým sa dostala až do semifinále Challenge Cup-u. „Čo sa týka pôsobenia tu, Iuventa je pre mňa obrovskou výzvou. Chcem sa zlepšovať a v tomto klube vidím na to šancu,“ pokračovala Mugošová.

Muliková do Prešova

Okrem príchodu ľavej krídelníčky nastal minulý týždeň v kádri Iuventy ešte jeden presun. Do interligového ŠŠK Prešov odchádza na hosťovanie brankárka Katarína Muliková. „Káder je živý organizmus, ktorý sa stále vyvíja. Snažíme sa ho nielen vhodne dopĺňať, ale aj o to, aby sme hráčkam umožňovali čo najrýchlejší športový rast. To je prípad Katky Mulikovej, ktorá v Prešove dostane viac šancí, ako by dostala u nás pri Jablonskej s Petkovičovou. S Katkou v našom družstve po jej návrate naďalej počítame,“ poznamenal športový riaditeľ Beňadik k ďalšej zmene u slovenského ženského hádzanárskeho majstra.

Peter Brendza



Uverejnené: 09.10.2018 13:16:56 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.