files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa po presvedčivom víťazstve vo Veselí naďalej lídrom MOL ligy

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v predohrávanom stretnutí piateho kola spoločnej česko-slovenskej MOL ligy v priamom súboji o prvé miesto na pôde SHK Veselí nad Moravou 32:23 a upevnili si tak líderskú pozíciu. Zverenky trénera Petra Hatalčíka prehrávali akurát v samom úvode, prakticky v celom ostatnom čase držali zápas vo svojich rukách. Strelecky vynikli hlavne osemgólová Habánková so šesťgólovou Fiľkovou-Trehubovou, na druhej strane zaznamenala rovnaký počet gólov Mária Olšovská. Michalovčanky v nasledujúcich dňoch preladia na európsku pohárovú scénu. V nedeľu 14. októbra ich v ich domovskej Chemkostav aréne čaká prvý duel druhého kola Pohára EHF proti dánskemu Nykobingu Falster Handboold (začiatok o 17.30 hod.). Odveta sa odohrá nasledujúcu nedeľu 22. októbra v Dánsku.

V úvode zápasu prvých dvoch celkov tabuľky dominovali obrany a brankárky. Prvý gól padol až v piatej minúte. Dovtedy brankárky na oboch stranách predviedli niekoľko úspešných zákrokov. Skóre otvorila v piatej minúte z pokutového hodu Mária Olšovská. Iuventa síce odpovedala dvoma presnými zásahmi Habánkovej, no Olšovská s Novotnou v jedenástej minúte strhli opäť vedenie na stranu Veselí (4:3). Odpoveď Iuventy prišla takmer okamžite. Kompaniecová vyrovnala na 4:4 a v trinástej minúte ju Habánková opäť poslala do vedenia (4:5). Veselí síce vyrovnalo na 5:5, hneď na to ale skórovali Trunková s novou posilou Mugošovou a Michalovčanky tak v pätnástej minúte viedli po prvýkrát o dva góly (5:7). Dvojgólvým vedením viedla Iuventa aj na začiatku tretej desaťminútovky po góle Mugošovej (7:9). Keď hneď na to presne mierila aj Fiľková – Trehubová, za stavu 7:10 si tréner domáceho výberu Ľuboš Hudák zobral oddychový čas. Hneď po ňom síce svojim piatym gólom znížila Olšovská, Trúnková s Fiľkovou – Trehubovou ale na začiatku 26. minúty natiahli vedenie Iuventy už na 8:12. Do konca polčasu oba tímy skórovali ešte raz, a tak sa prvá tridsaťminútovka skončila vedením Michalovčaniek 13:9.

Michalovčanky sa držali vo viacgólovom vedení aj na začiatku druhého polčasu. Wollingeorvá upravila v 34. minúte na 15:11 v ich prospech, po góle Mugošovej v 40. minúte bolo už 19:14. Domáce hráčky sa presnými zásahmi Pastorkovej s Boorovou ihneď vrátili do hry (16:19). Keď v 44. minúte Kučerová dávala už na 17:19, lavička Iuventy odpovedala na trojgólovú šnúru domácich oddychovým časom. Hneď po ňom Habánková upravila na 17:20 a po góle tej istej hráčky bolo v 51. minúte 18:22. O minútu neskôr viedla po góle Kakaščíkovej Iuventa opäť o päť gólov (19:24) a bola tak jasne nasmerovaná za štvrtým tohtosezónnym víťazstvom. Keď sa hneď na to z brejku presadila aj Habánková, bolo každému jasné, že je k nemu blízko (19:25). Veselí síce štyrmi gólmi v rade vykresalo iskierku nádeje, tréner Peter Hatalčík ale umne zareagoval oddychovým časom, ktorým svoje zverenky upokojil. Tie hneď po ňom odpovedali troma gólmi v rade a definitívne tak zlomili odpor domácich. Ich tréner Ľuboš Hudák síce ihneď reagoval oddychovým časom, ktorý ale jeho zverenkám nepomohol. Iuventa napokon na Morave zvíťazila 32:23 a upevnila si tak prvé miesto v tabuľke.

SHK Veselí nad Moravou – Iuventa Michalovce 23:32 (9:13)
Pok. hody: 4/4 – 2/2. Vylúčené: 2 – 2. Rozhodovali: Bubeníček a Petruška (obaja ČR). Divákov: 300.
SHK: Lekešová, Hřebejková – Kučerová 4, Olšovská 6/3, Zemčíková, Novotná 1, Větříšková, Lukšíková, Valovičová, Divilková, Kutálková 1, Pastorková 5/1, Žitňanová 1, Kubáčková 2, Boorová 3.
IUVENTA: Jablonská, Petkovičová – Kakaščíková 1, Štefaníková, Trúnková 5, Habánková 8/2, Janičičová, Štefanová, A. Holejová, Wollingerová 2, Bajčiová, Kompaniecová 5, Fiľková-Trehubovová 6, Mugošová 5.



Uverejnené: 10.10.2018 20:44:25 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.