files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín remizoval v Žiline

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce bodovali v treťom zápase v rade. Zverenci trénera Antona Šoltisa tentoraz remizovali v súboji dvanásteho kola Fortuna ligy na horúcej pôde MŠK Žilina 2:2 (1:0) hoci, na začiatku druhého dejstva prehrávali už 0:2. O góly v sieti Šošonov sa postarali Jozef – Šimon Turík a v nadstavenom čase vyrovnával Martin Regáli. Michalovčania sa teraz dvakrát predstavia doma. V utorok 23. októbra o 16.30 privítajú v osemfinále Slovnaft Cupu druholigové Lipany, no a v sobotu 27. októbra ich od 17.00 hod. čaká Dunajská Streda.


Žilinčania túžili proti desiatym Michalovciam natiahnuť štvorzápasovú sériu bez straty bodu, hostia zase chceli potvrdiť v Žiline predchádzajúce body zo zápasu na pôde Trenčína. V Žiline však nastúpili s veľmi defenzívnym rozostavením, a tak to bolo od úvodných minút súboj domácej ofenzívy s obranným valom. Prvú vážnejšiu príležitosť mala v 12. min. Žilina, keď Mihalík poslal prízemný center pred bránu na Boženíka, ale pred domácim útočníkom stihla obrana hostí odvrátiť. Aktivita bola naďalej na strane domácich, ale vo finálnej fáze sa im nedarilo. V 26. min. sa ukázali aj hostia, Vaščák to skúšal hlavičkou, ale minul bránu Holeca. Po polhodine hry prišiel prvý gól po najkrajšej akcii prvého dejstva, keď Mihalík našiel dobrou prihrávkou osamoteného Boženíka, a ten strelou do protipohybu zaznamenal piaty presný zásah v sezóne. Do prestávky už hostia ubránili jednogólové manko.

Po zmene strán však neustrážili kapitána Škvarku, ktorý posunu loptu Káčerovi, a ten spoza šestnástky výstavným gólom zvýšil na 2:0 pre MŠK. Žilinčania sa upokojili, snažili sa o navýšenie náskoku, ale Michalovčania zvýšenú aktivitu domácich ustáli. V 67. min. sa hráčom Zemplínu podarilo znížiť, keď domáca obrana neupratala loptu spred brány a aktívny Turik ju zblízka poslal za Holecov chrbát. Zápas tak dostal dramatickejší náboj a domáci museli zabrať, ak nechceli pripustiť drámu. V 77. min. mal po rohu Škvarku z ľavej strany gól na hlave austrálsky stopér MŠK Šušnjar, jeho nebezpečný pokus však Kira zneškodnil. V 87. min. dostali hostia možnosť priameho kopu z 20-tich metrov, strelu kapitána Žofčáka však Holec vyboxoval do bezpečia. Domáci sa v závere dostali pod tlak a neustáli ho. Diarra poslal v úvode nadstaveného času do 16-tky domácich prudký center a Regáli ho tečoval za chrbát bezmocného Holeca. Žilina tak po remíze 2:2 prerušila víťaznú sériu, naopak Michalovce už po tretí raz za sebou bodovali.

MŠK Žilina – MFK Zemplín Michalovce 2:2 (1:0)
Góly: 32. Boženík, 47. Káčer – 67. Turík, 90+. M. Regáli
Žlté karty: 37. Kaša, 70. Šušnjar, 78. Fazlagič, 86. Anang – 68. Beskorovainyi
Rozhodovali: Smolák – Štrbo, Poláček; 1625 divákov
MŠK: D. Holec – Anang, Kaša, Šušnjar, Sluka – Káčer (85. Pečovský), Fazlagič, Škvarka – J. Mihalík (64. J. Holúbek), Boženík, Diaz (72. Tomič)
MFK ZEMPLÍN: M. Kira – Grič, Carrillo, Beskorovainyi – Rota, Turík (83. Kurminowski), I. Žofčák, P. Kolesár (67. A. Diarra), M. Kolesár – B. Vaščák (53. M. Regáli), Sulley



Uverejnené: 20.10.2018 19:24:08 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.