files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Krimi minulého týždňa

 

 

V minulom týždni sa „zadarilo“ zlodejovi, ktorý si z lúpeže odniesol vyše 30 tisíc EUR. Menej sa už darilo niektorým dvojnásobným zlodejom, ktorých policajti vypátrali a vyhrážanie sa smrťou sa neoplatilo ani obyvateľovi Vojan. Dolapený bol aj zlodej futbalových lôpt z Malčíc.

Miliónová lúpež v Michalovciach

 

Polícia vyšetruje vlámanie do skladu predajne na Námestí osloboditeľov v Michalovciach, kde zmizla hotovosť v rôznych menách.

 

Podľa zástupkyne hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jany Mésarovej, neznámy páchateľ tam v čase od 5. do 6. augusta po vypáčení plastového okna ukradol v stene ukotvenú plechovú pokladnicu, v ktorej bola väčšia finančná hotovosť v rôznych menách, konkrétne v eurách, amerických dolároch, maďarských forintoch a v čínskej mene jüan. Páchateľ spôsobil michalovskej spoločnosti celkovú škodu vo výške 31.500 eur.

 

Kradol v moteli

 

Zástupkyňa košickej krajskej policajnej hovorkyne Jana Mésarová  informovala médiá, že michalovskí policajti v spolupráci s policajtmi z oddelenia Vinné - Zemplínska šírava vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 31-ročného Pavla B. z Košíc.

 

Tento muž ešte 23. júla, okolo pia- tej popoludní, bez použitia násilia odistil pákový uzatvárací mechanizmus na mreži vstupnej brány prevádzkových priestorov motela na Zemplínskej šírave. Zo skladu ukradol 5 kartónov cigariet a urobil škodu za 160 eur. "Obvinený bol v minulosti za obdobný trestný čin stíhaný. Za tento skutok mu hrozí až dvojročné väzenie," uviedla Mésarová.

 

Chytili zlodeja futbalových lôpt

 

Policajti z obce Trhovište taktiež vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 31-ročného Vladimíra z Malčíc. "Koncom júla tohto roku sa vlámal do šatne budovy futbalového klubu v obci Malčice, odkiaľ odcudzil 8 futbalových lôpt. Obci Malčice spôsobil škodu 225 eur," uzavrela Mésarová.

 

 

Poškodzovanie cudzej veci

 

V noci zo soboty na nedeľu, minulého týždňa, neznámy páchateľ rozbil okno na osobnom motorovom vozidle zn. Mercedes E320, ktoré bolo zaparkované za motelom na Zemplínskej šírave, vnikol dnu a poškodil palubnú dosku, čalúnenie dverí, strechy a podlahy a všetky sedadlá vo vozidle. Majiteľovi z Michaloviec spôsobil škodu 5.000,-€. 

 

Zlodej „šiel“ po plávajúcej podlahe

 

V dobe od 15.05. do 01.08.2010 neznámy páchateľ odcudzil z oplotenia rodinného  domu v obci Zemplínske Kopčany (okr. Michalovce) kovovú bránu, následne vošiel na dvor a vlámal sa do domu, z ktorého odcudzil plávajúcu podlahu z dvoch izieb, koženú sedaciu súpravu, stôl, stoličky, lustre, plynový sporák, dve plynové gamatky, taniere, poháre, hrnčeky, paplóny, prestieradlá a tri obrazy. Majiteľke spôsobil škodu 2.308,-€.

 

Vyhrážal sa smrťou

 

Michalovskí policajti z prečinu porušovania domovej slobody a nebezpečného vyhrážania obvinili 32-ročného Karola z Vojan, ktorý koncom júla tohto roku pod vplyvom alkoholu neoprávnene vnikol do verandy rodinného domu vo Veľkých Kapušanoch (okr. Michalovce) a tam sa vyhrážal zabitím 41-ročnému mužovi. "U poškodeného muža vzbudil dôvodnú obavu, že vyhrážky aj uskutoční. Vyšetrovateľ ho už obvinil z nebezpečného vyhrážania," uviedla zástupkyňa košickej krajskej policajnej hovorkyne Jana Mésarová. Majiteľovi rozbitím sklenenej výplne spôsobil škodu 100,-€.

Dvojnásobný zlodej

 

Michalovskí policajti taktiež vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 23-ročného Maroša z Michaloviec, ktorý sa pri vyšetrovaní priznal aj k staršiemu zločinu:

ad1) v utorok (3.8.2010) na čerpacej stanici na Sobraneckej ceste v Michalovciach využil nepozornosť 43-ročného muža zo Strážskeho a počas tankovania mu z palubnej dosky cez pootvorené okno z vozidla ukradol peňaženku s osobnými dokladmi a finančnú hotovosť. Poškodenému mužovi vznikla škoda 1.250,-€.

ad 2). spolu so 45-ročným Milanom z Michaloviec dňa 22.7.2010 v budove obecného úradu Úbrež využili neprítomnosť pracovníčky a z neuzamknutej kancelárie jej z kabelky ukradli peňaženku s osobnými dokladmi a finančnú hotovosť. Majiteľovi vznikla škoda 460,-€. Obaja už čelia obvineniu z prečinu krádeže.

 

Zatiaľ uniká

  

Doposiaľ neznámy páchateľ sa v noci zo stredy na štvrtok vlámal do rodinného domu v obci Vrbnica, odkiaľ ukradol rôzne  náradie. Páchateľ sa následne vlámal do plechovej garáže za rodinným domom, odkiaľ ukradol rôzne nástroje a súčiastky na traktor. Majiteľovi krádežou vznikla škoda 3200,-€.

 

                                              (vk)

 



Uverejnené: 13.08.2010 09:36:29 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.