files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

„Zemplínsky Jánošík“ bodoval pod Dubňom

Ako novodobý Jánošík v posledných týždňoch pôsobia futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Zatiaľ, čo zverenci trénera Antona Šoltisa chudobným, teda tímom, ktoré spolu s nimi bojujú o dolnú šestku tabuľky body rozdávajú, družstvám hrajúcim o špicu tabuľky ich berú. Po domácej remíze s Ružomberkom (2:2) a víťazstve v Trenčíne (2:1) tentoraz zabodovali v Žiline, kde remizovali (2:2).

Pod Dubňom sa hral zaujímavý futbal, v ktorom mali viac ako hodinu hry navrch domáci. Keď krátko po začiatku druhého polčasu zvýšil Káčer na 2:0, zdalo sa, že si Šošoni pripíšu do tabuľky ďalší trojbodový zápis. Michalovčanom ale veľmi pomohol kontaktný gól Turíka. Po ňom herne ožili a odmenou pre nich bol vyrovnávajúci gól Martina Regáliho v nadstavenom čase. „Do zápasu sme išli s cieľom prehusťovať stred poľa, čo sa nám ale v prvej hodine hry nedarilo. V defenzíve sa nám nedarilo pokryť krajných hráčov, nechávali sme im veľa priestoru. Po prestriedaní ale prišiel do našej hry potrebný kyslík. Dali sme kontaktný gól. Chlapci začali cítiť, že v Žiline môžu zabodovať. Nakoniec sa nám to podarilo. Samozrejme mali sme aj šťastie, no to je potrebné niekedy aj mať. My sme ho zo začiatku súťaže nemali, teraz konečne prialo aj nám. Bol to ťažký zápas, s bodom sme ale spokojní,“ poznamenal k duelu pod Dubňom tréner Michalovčanov Anton Šoltis.

Zemplínčania sa už druhýkrát v priebehu niekoľkých týždňov zobudili až pri stave 0:2. Obdobným spôsobom odohrali aj domáci zápas s Ružomberkom, ktorý nakoniec mohli aj vyhrať. Potrebujú teda inkasovať, aby sa zobudili a ukázali hru, na ktorú majú? „Ako som už povedal, chceli sme prehusťovať priestor, čo sa nám nedarilo. Niektoré situácie sme riešili zle. Za stavu 0:2 sme to riskli. Prešli sme na iný systém, striedajúci hráči doniesli do našej hry potrebné oživenie. Nakoniec sa nám to podarilo a ako som už povedal, vzhľadom na priebeh zápasu sme s remízou viac ako spokojní,“ vrátil sa ešte k duelu v Žiline Anton Šoltis.

Michalovčania sa v najbližšom týždni predstavia dvakrát na domácom ihrisku. V utorok o 16.30 hod. ich čaká osemfinálový duel Slovnaft Cupu proti druholigovým Lipanom, no a v sobotu privítajú v zápase 13. kola Fortuna ligy Dunajskú Stredu (začiatok o 17.00 hod.). „Najskôr pozeráme na Slovnaft Cup. Lipany sú účastníkom druhej ligy, my hráme najvyššiu súťaže, hráme dokonca doma, takže nám povinnosť velí postúpiť ďalej. Súper bude určite nepríjemný. Potrebujeme ich otvoriť čo najskôr, aby sme si urobili pohodovejší zápas,“ konštatuje Anton Šoltis, ktorý zrejme bude nejakých hráčov zo základnej zostavy šetriť. „Šancu dostanú aj tí hráči, ktorí hrávajú menej. Máme nejaké menšie zranenia, takže uvidíme, kto bude môcť hrať a kto nie. Prioritou ale bude nejaké opory šetriť na náročný záver týždňa,“ dodáva na záver Anton Šoltis.

Peter Brendza (foto mšk žilina)



Uverejnené: 21.10.2018 12:43:04 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.