files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Deti z Pavloviec nad Uhom vytvorili z hliny keramické srdce

Záverečným tvorivým stretnutím ukončili v pondelok v Pavlovciach nad Uhom v Michalovskom okrese projekt interaktívnych keramických workshopov pod názvom Srdce dokorán, ktorý realizovalo občianske združenie Annogallery. Ako informovala jeho koordinátorka Katarína Smiková, zameraný bol na podporu kultúrnych aktivít rómskych detí a mládeže.

Do projektu sa počas októbra zapojili žiaci a pedagógovia zo Spojenej školy z Pavloviec nad Uhom. Počas štyroch tvorivých stretnutí vyhotovili za pomoci lektora, keramikára Petra Smika, keramický reliéf srdca, ako symbol lásky, priateľstva a vzájomného porozumenia, do ktorého zakomponovali svoje úvahy, myšlienky a príbehy.

Obraz, ktorý je vyskladaný z viacerých častí, neskôr maľovali farebnými glazúrami a opätovne realizovali výpal. Okrem toho si deti podľa Smikovej vyrobili na pamiatku aj menšie keramické výrobky, rovnako s motívom srdca. Všetko spoločne odprezentovali formou trvalej inštalácie vo svojej škole a záverečnou brožúrkou.


"Projekt, do ktorého sa deti zapojili, im poskytol nielen príležitosť na tvorivú sebarealizáciu, ale tiež možnosť dať o sebe a svojich úspechoch vedieť svojmu okoliu, keďže samotný obraz bude nainštalovaný v priestoroch školy a budú si ho môcť pozrieť aj ostatní žiaci a rodičia," priblížila Smiková. Projekt realizovali s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR s cieľom rozvoja tvorivosti, zručnosti, vzájomnej tolerancie a integrácie do spoločnosti.

TASR



Uverejnené: 23.10.2018 08:54:17 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.