files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín v parádnom ofenzívnom predstavení zdolal Dunajskú Stredu!

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v súboji trinásteho kola Fortuna ligy na domácom trávniku nad FK 1904 DAC Dunajská Streda 2:1 (0:1) a natiahli svoju ligovú sériu bez prehry na štyri zápasy. Michalovčania síce po hodine hry prehrávali 0:1, no gólmi Jozefa Šimona Turíka a Petra Kolesára otočili zápas na svoju stranu. Zverenci trénera Antona Šoltisa sa najbližšie predstavia na Pasienkoch, kde bude ich súperom líder tabuľky Slovan Bratislava, doma ich najbližšie uvidíme až v nedeľu 11. novembra, kedy o 15.00 hod. privítajú majstra Spartak Trnava.

Na Zemplíne sa od samého úvodu hralo parádne ofenzívne predstavenie, ktoré dvíhalo divákov na nohy. Úvod zápasu, respektíve, prvých dvadsať minút, mali lepší domáci. Tí zatlačili favorita na jeho polovicu. Skórovať mohli už v tretej minúte, Sulley ale hlavičkoval iba do náručia dobre postaveného Jedličku. Postupom času sa viac začali osmeľovať aj Dunajskostredčania. V desiatej minúte poslal Herc strieľaný center do pokutového územia, Bayo ale z päťky trestuhodne prestrelil. V pätnástej minúte Sulley hlavičkoval v dobrej pozícii nad, Nawotkovu následnú strelu „ukočíroval“ Jedlička. Na druhej strane sa vyznamenal michalovský brankár Kira pri tutovke Kristophera Vidu. Hostia začali získavať na prevahe. V 21. minúte pálil Herc nad, o deväť minút neskôr sa Kira vyznamenal pri ďalšej tutovke Kalmára a v 35. minúte bravúrne zneškodnil aj nájazd Baya. V záverečnej päťminútovke opäť zatlačili Michalovce, z tlaku ale úvodný gól nevyťažili.

Po zmene strán ofenzívne tempo na kúsok opadlo. Častejšie pri lopte boli Dunajskostredčania, ktorí mohli skórovať v 55. minúte, Tretjakov ale krížnou strelou minul. Po hodine hry sa ale skóre už menilo. Na priamy kop Davisa si síce Kira siahol, no lopta si nakoniec cestu do bránky našla – 0:1. Odpoveď Michalovčanov prišla o osem minút neskôr. Po rýchlej kontre sa k lopte dostal Jozef Šimon Turík a nechytateľnou strelou k žrdi vyrovnal na 1:1. V 75. minúte mohol misky váh na stranu Dunajskej Stredy preklopiť Bayo, ktorý preloboval Kiru, Beskorovajnij ale odkopol loptu smerujúcu do brány. O dve minúty neskôr Michalovčanov opäť podržal Kira, ktorý vytlačil hlavičku Divkoviča na rohový kop. Vzápätí dali o sebe vedieť aj domáci. Sulleyova hlavička ale opäť skončila v náručí Jedličku. O tom, že všetky body ostanú doma rozhodla 85. minúta. Domáci v strede poľa umne zakombinovali, Kurminowski prepustil loptu Petrovi Kolesárovi, ktorý zoči – voči Jedličkovi nedal brankárovi DAC šancu a Michalovčania tak zvíťazili po skvelom obrate 2:1.

MFK Zemplín Michalovce - FK DAC 1904 Dunajská Streda 2:1 (0:0)
Góly: 68. Turik, 85. P. Kolesár – 60. Davis.
Žlté karty: 27. Vaščák, 72. Turik, 72. Žofčák - 43. M. Vida, 72. Kalmár.
Rozhodovali: Kraľovič - Tomčík, Borsányi.
Divákov: 1736.
MFK ZEMPLÍN: Kira – Žofčák, Beskorovajny, Carrillo - Rota, Iloski, Turik (81. M. Kolesár), P. Kolesár (89. Regáli), Nawotka - Sulley, Vaščák (74. Kurminowski).
FK DAC 1904: Jedlička - Záhumenský, Šatka, Huk, Davis (87. Bilenkyi) - Herc, M. Vida, Kalmár - Tretiakov, Bayo, K. Vida (61. Divkovič)

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Diváci videli veľmi dobrý zápas, povedal by som, že v sezóne asi náš dosiaľ najlepší. Z našej strany tých prvých 20 minút bolo excelentných, potom sa dostal do hry aj súper, ktorý mal viac šancí, ako my. Podržal nás brankár Kira, ale to v takýchto zápasoch potrebujete. Momentálne máme v koncovke viac šťastia ako na začiatku sezóny a prejavuje sa to aj vo výsledkoch. Za toto víťazstvo nad ťažkým súperom sme veľmi radi."

Peter Hyballa, tréner Dunajskej Stredy: "Gratulujem súperovi k víťazstvu. Domáci hráči nás predčili hlavne v agresivite. Prvých dvadsať minút sme hrali zakríknuto, no potom sme boli lepším tímom. Zápasu by možno remíza svedčala viac. Doplatili sme na to, na čo doplácame v posledných zápasoch, čiže nepremenené šance. Za prehru sa ale na svojich zverencov nehnevám."



Uverejnené: 27.10.2018 19:53:03
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.