files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Štvorbodový český trip Iuventy

Hádzanárky Iuventy Michalovce sa v spoločnej česko-slovenskej MOL lige vezú na víťaznej vlne. Po nešťastnej remíze 27:27 v Olomouci v druhom kole zaknihovali päť víťazstiev v rade a zaslúžene sa momentálne vyhrievajú na najvyššej pozícii v lige. Naposledy Michalovčanky zvládli náročný cestovateľský český trip. Najskôr v sobotu v rámci siedmeho kola vyhrali v Plzni 37:25 a následne aj v nedeľňajšej predohrávke desiateho kola v Písku 37:23. Spiatočná cesta naspäť vlakom z Prahy im tak chutila štvorbodovo.

Zemplínčanky sa v poslednom období nacestovali až – až. Iba v utorok prileteli so štrnásťhodinovým meškaním z Dánska, kde absolvovali odvetný duel druhého kola Pohára EHF, no a v piatok už cestovali netradične vlakom do Prahy, odkiaľ najskôr autobusom nabrali smer Plzeň a v nedeľu Písek. „Toho cestovania bolo v poslednom čase naozaj dosť,“ rozhovoril sa tréner Peter Hatalčík, ktorý sa následne pustil do hodnotenia víkendového dvojzápasu. „Teší ma fakt, že dievčatá aj keď sme hrali proti tímom zo spodu tabuľky, nič nepodcenili a nastúpili v obidvoch zápasoch koncentrovane. Od toho sa odvíjal aj gólový rozdiel v náš prospech. Som rád, že už máme konečne cestovanie za sebou. Náročný bol už návrat z Nykobingu, k tomu teraz pribudlo aj náročné cestovanie do Prahy a z Prahy. Určite to odoberie tak psychické, ako aj fyzické sily. Som rád, že sme to zvládli a domov priviezli všetky body,“ pokračoval tréner aktuálneho interligového lídra.

Slavia Praha ho prekvapila agresívnou obranou

Výhodou toho, že Iuventa cestovala z Prahy vlakom bol fakt, že si v nedeľu podvečer jej hráčky mohli pozrieť zápas siedmeho kola Slavia Praha – Olomouc. Práve „zošívané“ z Prahy totiž budú v sobotu od 18.00! (zmena hracieho času, ktorého začiatok je posunutý o pol hodiny) ich súperom v rámci šlágra ôsmeho kola MOL ligy. Čo trénerovi Hatalčíkovi povedalo ich víťazstvo 28:21? „Slavia ma prekvapila agresívnou obranou. Musíme sa na ňu dobre pripraviť. Určite nám v ceste stojí ďalší náročný protivník,“ podotkol Hatalčík k sobotňajšiemu súperovi.

Peter Brendza



Uverejnené: 30.10.2018 14:13:15 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.