files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pri rieke Laborec vysadili novú aleju, opätovne ju niekto poškodil

Pri rieke Laborec v meste Michalovce vysadili novú aleju. Nadšenci prírody tak pokračujú v aktivitách, ktoré nanovo začali v minulom roku.

"Na brehu Laborca v blízkosti Ulice Andreja Sládkoviča pribudla ďalšia javorovo-dubová aleja a ďalšie stromy sa vysadili na Ulici J. Murgaša. Aleja bola vysádzaná na jar, no keďže leto bolo veľmi suché a nepršalo, výsadba sa zopakovala na jeseň a vyschnuté sadenice sa doplnili novými," informuje Správa Chránenej krajinnej oblasti (CHKO) Vihorlat na svojej webovej stránke s tým, že sa zároveň obnovili drevené opory pri stromčekoch, ktoré niekto počas leta zničil. Ako TASR informovala Zuzana Argalášová z občianskeho združenia (OZ) Telekia, aj po tejto výsadbe však hneď na druhý deň drevené opory, ktoré boli pri sadeniciach, zmizli. "Sme z toho všetci sklamaní a ani nevieme, či má znova, po tretí raz, zmysel ich tam osadiť," skonštatovala.

Každá plocha v meste pokrytá kríkmi alebo stromami má podľa správy nenahraditeľný význam. "Vedecky je dokázané, že vhodná zeleň dokáže o niekoľko stupňov znížiť teplotu. Prioritne ide o stromy a kríky vysadené vo väčších parkoch či usporiadané v stromoradiach," uvádza sa na stránke. Podujatie v rámci projektu Zasaď v meste svoj strom realizovalo OZ Telekia v spolupráci so Správou CHKO Vihorlat. Lokalitu vybrali s pomocou miestnej samosprávy, ktorá taktiež projekt podporila. Podobnú akciu realizovali pri Laborci aj pred tromi rokmi. Na nábreží vtedy vysadili 50 drevín. Nezostalo z nich však nič. Vlani túto činnosť tieto organizácie obnovili, keď na Nábreží J. M. Hurbana pozdĺž cesty pri oddychovom chodníku pribudlo 20 stromov.

TASR



Uverejnené: 02.11.2018 11:24:20 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.