files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa naďalej na víťaznej vlne: Fiľková - Trehubová: Dúfam, že na nej ostaneme čo najdlhšie

Hádzanárky Iuventy Michalovce sa po ročnej odmlke opäť bijú o prvé miesto v tabuľke spoločnej česko-slovenskej MOL ligy. Zverenky trénera Petra Hatalčíka majú už od začiatku sezóny výbornú fazónu a tú potvrdili aj v sobotňajšom šlágri ôsmeho kola, v ktorom doma vyprášili pražskú Slaviu 32:26. Michalovčanky tak zaknihovali siedme víťazstvo v tejto sezóne a sú blízko k tomu, aby kalendárny rok 2019 začali na prvom mieste v tabuľke.


V Chemkostav aréne sa v sobotu v súboji dvoch účastníkov Pohára EHF či vlani tretieho a druhého tímu interligy čakal opäť zaujímavý zápas. Z rôznych príčin ale až taký nebol. Zápas sa niesol jednoznačne v réžii Michalovčaniek. „Zošívané“ síce sedemnásť minút pred koncom znížili na rozdiel dvoch gólov, o desať minút neskôr ale bolo už o deväť a bolo vymaľované. „Mali sme veľmi dobrú prvú aj druhú vlnu. Žiaľ, nie najlepšie sa nám darilo na postavenú obranu. Možno aj preto sa súper dlhšie držal v zápase. Práve takéto góly nám chýbali. Čo sa týka duelu, s výhrou sme spokojné. Mali sme však aj pasáže, ktoré treba zlepšiť,“ zdôraznil po dueli jedna z dvoch osemgólových strelkýň Iuventy, slovenská reprezentantka Tatiana Fiľková - Trehubová.

Michalovčanky zaknihovali po nešťastnej remíze v Olomouci (27:27) v druhom kole šieste víťazstvo v rade a vezú sa tak na víťaznej vlne. „Všetky veríme, že sa na nej povezieme ešte aj v ďalších zápasoch, minimálne do konca jesennej časti,“ podotýka naturalizovaná Slovenka. Iuventa aktuálne vedie interligovú tabuľku s trojbodovým náskokom pred Šaľou. „Naším cieľom je zostať na ňom čo najdlhšie a pred odvetnou časťou, v ktorej odohráme ťažšie súboje u súperov, si vytvoriť väčší bodový náskok. Verím, že sa nám to v zostávajúcich dueloch tohto roka podarí,“ zdôrazňuje Tatiana Fiľková - Trehubová.

My len dodajme, že Iuventa do konca roka odohrá ešte dva zápasy. Budúcu sobotu sa predstaví na pôde nebezpečného Zlína, no a v sobotu 8. decembra ju čaká dohrávaný duel šiesteho kola proti Bánovciam nad Bebravou.

Peter Brendza



Uverejnené: 04.11.2018 16:27:05 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.