files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla po triumfe v šlágri späť na prvé miesto

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce sa odtrhli črtajúcej sa krízy najlepším možným spôsobom. V nedeľňajšom šestnástom kole St. Nicolaus I. ligy nedali v súboji o prvú priečku šancu Martinu, ktorý domov vyprevadili po výsledku 5:1 a po štyroch dňoch sa znova vrátili na čelo súťaže.

Po prvej tretine to ešte na také výrazné víťazstvo nevyzeralo. Oba tímy začali totiž opatrne, nik nechcel urobiť chybu ako prvý. Hokejové šachy spôsobili, že prvá časť skončila bez gólov. Tých sa diváci dočkali až v druhej tretine, kedy ich videli rovno päť. Z toho až štyri do siete hostí. Práve táto časť bolo základom na to, že Martinčania utrpeli v tejto sezóne prvú porážku v riadnom hracom čase a po prvýkrát nebodovali. „Vedeli sme, že tá prehra skôr či neskôr príde. Prišli sme ku konsolidovanému súperovi. Prvú tretinu sme možno ešte hrali to, čo sme hrať chceli. Michalovčania ale boli efektívni. My sme nehrali to svoje. Doplatili sme na katastrofálne presilovky, ktoré nás tu stáli lepší výsledok,“ poznamenal po stretnutí strelec jediného martinského gólu Jaroslav Markovič.

Opatrný zápas sa rozbehol v druhej tretine. Domácich paradoxne nakopla päťminútová oslabovka za faul Daniela Hančáka. Po jej skončení prebrali iniciatívu do svojich rúk. Na úvodný presný zásah Radovana Cútta síce ešte stihol odpovedať práve Jaroslav Markovič, na tri góly za 132 sekúnd v závere druhej časti už ale hostia kontrovať nedokázali. „Práve ten úsek rozhodol. Za stavu 1:1 sme mohli ísť počas presilovky do vedenia, nevyužili sme ju a za to sme hneď pykali. Oni sa troma gólmi dostali na koňa a vedenie už z rúk nepustili,“ pokračoval Jaroslav Markovič. Úsek medzi 38. a 40. minútou, kedy Michalovčania strelili druhý, tretí aj štvrtý gól, rozhodol aj podľa strelca úvodného presného zásahu v zápase Radovana Cútta. „Po prvej tretine sme si povedali, že ich musíme zlomiť. Zopárkrát sme ich na vzdialenú striedačku zatlačili. Trikrát sme udreli v samom závere, čo bolo veľmi dôležité. Týmito troma gólmi sme ich definitívne zlomili.“

Jasné víťazstvo v šlágri teší aj preto, že Michalovčanom sa v poslednej dobe príliš nedarilo. Minulý piatok utrpeli prvú porážku v riadnom hracom čase, keď v Topoľčanoch prehrali 1:2. V stredu síce zdolali Humenné 7:6 po predĺžení, no výkonom rozhodne neoslnili, keď na začiatku druhej časti prehrávali 1:5. „Je pravdou, že posledné zápasy neboli z našej strany ideálne. Dostávali sme dosť gólov. Pred zápasom sme si povedali, že už musíme zabrať. Vedeli sme, aký súper k nám príde a aj to, že ešte v riadnom hracom čase neprehral. Nakoniec nám zápas vyšiel a myslím si, že sme zaslúžene vyhrali,“ zdôraznil Radovan Cútt, ktorý do zápasu nastúpil poriadne hendikepovaný. V piatok totiž v Považskej Bystrici dostal pukom do tváre, čo mu „prinieslo“ štyri vybité zuby...

Strata štyroch bodov v dvoch zápasoch Michalovčanov pripravili o prvé miesto v tabuľke. Na ňom ho vystriedali práve Martinčania. Tí sa ale na líderskej pozícii ohriali akurát päť dní. Dnes sú už v čele prvej ligy „ingemáci“, ktorí majú na svojho najbližšieho prenasledovateľa náskok dvoch bodov. „Návrat na prvé miesto nás teší. Presne takto sme si to predstavovali. Ja len verím, že si ho udržíme, čo najdlhšie,“ podotýka Radovan Cútt, ktorý má teraz so svojimi spoluhráčmi týždeň voľno.

V hre budú až nasledujúcu nedeľu, kedy privítajú na svojom ľade v repríze lanského finále Skalicu. „Opäť nás čaká silný súper. Skaličania prehrali posledné dva zápasy, takže sem určite prídu nabudení získať stratené body späť. Musíme sa opäť dobre pripraviť, pretože ľahký zápas to rozhodne nebude,“ dodáva stredný útočník druhej michalovskej lajny. My len dodajme, že súboj so Skalicou nebude jedinou tohtotýždňovou hokejovou lahôdkou v Michalovciach. Od štvrtka do soboty sa tu totiž odohrá turnaj osemnástok za účasti Slovenska, Dánska, Nemecka a Bieloruska.

Peter Brendza



Uverejnené: 05.11.2018 15:24:36 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.