files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cieľom slovenských mladíkov v Michalovciach hrať dobrý hokej a víťaziť

Michalovce okúsia od štvrtka 8. do soboty 10. novembra ako chutí medzinárodný hokej. Po prvýkrát v histórii sa totiž v metropole Zemplína odohrá hokejový reprezentačný turnaj. Svoj stan si tu od pondelka rozložila slovenská hokejová osemnástka, ktorá v závere týždňa odohrá turnaj štyroch krajín. Súpermi mladých Slovákov budú postupne Nemci, Dáni a Bielorusi.

„Ide o turnaj, ktorý pravidelne absolvujeme v tomto termíne. Je jedným z tých, v ktorých sa pripravujeme na svetový šampionát. O našich súperoch vieme dosť. S Nemcami, Bielorusmi aj Dánmi sa chlapci stretávajú prakticky od šestnástich rokov, takže súperi pre nás neznámi nie sú. Ja verím, že sa chlapci budú v Michalovciach prezentovať v dobrom svetle a budeme mať z čoho vyberať do záverečnej nominácie,“ skonštatoval tréner SR 18 Viliam Čacho. Ten má k dispozícii 23-členný káder. Štyria hráči hrávajú v zahraniči, niektorí z kádra už zase okúsili najvyššiu slovenskú Tipsport ligu. „Myslím si, že káder tu máme vyvážený. Niektorí z chlapcov reprezentovali na svetovom šampionáte už vlani. Niektorí ako spomínate už hrali za mužov, iní zase hrajú pravidelne v zahraničných juniorkách. Verím, že to budú práve títo hráči, ktorí sa zhostia roly lídrov tímu,“ pokračuje tréner, ktorý v minulosti trikrát obliekol aj dres michalovskej Dukly. Bolo to v sezóne 2010/2011. „Dlho som tu nebol. Keď som sem prišiel, zaujal ma zrekonštruovaný štadión. Čo som počul, ľudia v poslednom čase začali v hojnejšom počte navštevovať zápasy Dukly. Dúfam, že prídu povzbudiť aj nás. Týmto by som ich chcel pozvať na naše zápasy,“ dodal na záver Viliam Čacho.

Štyria hráči z kádra, ktorý sa predstaví v Michalovciach, hrá v tejto sezóne v zahraničí. Traja obliekajú dres junioriek v Česku, jeden vo Fínsku. Práve na obrancu Samuela Kňažka hrajúceho v TPS Turku by sa mala upierať najväčšia pozornosť. „Osobne sa na zápasy v Michalovciach veľmi teším. Príde moja rodina, ktorú som už dlhšie nevidel. Na domáce zápasy sa teda veľmi teším,“ konštatuje rodák z Trenčína, ktorý do krajiny tisícir jazier zamieril toto leto. „Išiel som do Fínska, aby som sa zlepšil vo všetkých aspektoch hry. Aj ja sám od seba očakávam, že budem lídrom tímu,“ pokračoval Samuel Kňažko. A čo hovorí obranca TPS na súperov, ktorí jeho tím čakajú na turnaji štyroch krajín? „Naším cieľom je turnaj vyhrať. Chceme uspieť v každom zápase. Aj keď nás čakajú silní súperi, iné ambície mať nemôžeme.“

Nominácia SR "18" na Turnaj štyroch krajín v Michalovciach:
Brankári: Filip Belányi (HC '05 Banská Bystrica), Samuel Hlavaj (MHA Martin), Patrik Kozel (MHk 32 Liptovský Mikuláš)
Obrancovia: Michal Ganz, Jakub Lopejský (obaja HC '05 Banská Bystrica), František Gajdoš (Sparta Praha, ČR), Matúš Hlaváč (HC Olomouc, ČR), Richard Hodorovič (HK ŠKP Poprad), Samuel Kňažko (TPS Turku, Fín.), Matúš Lukáš Lavička (MHA Martin), Marko Stacha (Dukla Trenčín)
Útočníci: Martin Bača (HK Spišská Nová Ves), Dávid Bagin (MMHK Nitra), Michael Drábek (Bílí Tygři Liberec, ČR), Jakub Dzivjak, Adrián Valigura (obaja HK ŠKP Poprad), Jozef Haščák, Martin Chromiak, Samuel Krajč (všetci Dukla Trenčín), Adam Jevoš (HK ŠKP Poprad), Matej Kraut, Dominik Sojka (obaja HC '05 Banská Bystrica), Alex František Kupka (Slovan Bratislava)
      
Program Turnaja štyroch krajín hráčov do 18 rokov v Michalovciach:
štvrtok 8. novembra
14.30 hod. Bielorusko - Dánsko    
18.00 hod. SR - Nemecko
      
piatok 9. novembra
14.30 hod. Bielorusko - Nemecko
18.00 hod. SR - Dánsko

sobota 10. novembra
10.30 hod. Dánsko - Nemecko
14.00 hod. SR - Bielorusko



Uverejnené: 07.11.2018 16:55:39 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.