files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Samuel Solenský naďalej sníva svoj sen, od sezóny 2019/2020 bude hrať univerzitnú ligu

Michalovskému hokeju robia radosť v súčasnosti nielen hráči HK Dukla Ingema, ktorí vedú prvú ligu, ale aj viacerí odchovanci mládeže. Jedným z nich je Samuel Solenský. Dvadsaťročný útočník momentálne hráva v juniorskej NAHL za Johnstown Tomahawks. Odchovancovi michalovského hokeja sa tam výrazne darí, keď je s 31 bodmi najproduktívnejším hráčom súťaže a iba jediný bod mu chýba k absolútnemu vyrovnaniu rekordu v kanadskom bodovaní v histórii hráčov v klube. Jeho výkony neušli pozornosti ani viacerým skautom z jednotlivých univerzít. A v týchto dňoch to prišlo. Solenský sa dohodol na kontrakte s Bemidji State University a nasledujúce štyri roky by teda mal hrať v univerzitnej NCAA.

 „Keď vidím, že Sammy dostane šancu v univerzitnej lige, je to výborný pocit,“ uviedol pred stránku Johnstown Tomahawks tréner Mike Letizia.Od chvíle, kedy tu prišiel, bol vynikajúcim hokejistom a človekom. Jeho odhodlanie bolo pozoruhodné. Nemôžem byť aj kvôli nemu šťastnejší. Bemidji bude určite s ním spokojné, podobne, ako sme spokojní s jeho účasťou u nás my,“ pokračoval Mike Letizia.

Univerzitná NCAA má vo svojej štruktúre 60 klubov po celej Amerike. Bemidji State University patrí k tým najlepším. Až okolo 40% jej hráčov sa postupne prepracuje do kanadsko-americkej NHL. „Som nesmierne šťastný, že sa mi podarilo upútať pozornosť práve tejto univerzity,“ rozhovoril sa pre náš portál Samuel Solenský, ktorý následne dodáva. „Ponúk bolo viacero. V tejto sezóne sa mi darí, takže o pozornosť som mal postarané. Ozývali sa viaceré univerzity. Nakoniec som si vybral Bemidji.“

Samuel Solenský sa teda dostal k splneniu cieľa, ktorý si dal pred troma rokmi, kedy odchádzal do Spojených štátov. Po troch sezónach v juniorskej NAHL teda príde od sezóny 2019/2020 na rad univerzitná liga, z ktorej je do vytúženej NHL veľmi blízko. „Idem za svojím snom krok za krokom. Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí stoja za mojím úspechom. Či už sú to rodičia, tréneri v Liberci, kde som prestúpil v ôsmom ročníku, no najmä vďačím HK Mládež Michalovce, kde ma naučili hrať hokej. Veľmi sa teším z úspechov klubu a budem rád, keď HK Mládež bude vychovávať aj ďalších hokejistov, ktorí uspejú v zahraničí. Tréneri a funkcionári klubu tam totiž odvádzajú výbornú robotu,“ uviedol na záver Samuel Solenský.

Peter Brendza



Uverejnené: 09.11.2018 08:59:39 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.