files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Boltunové zdravotné ťažkosti nekončia, sezóna je pasé

V lanskej sezóne hrali v najvyššej hokejovej Tipsportlige v základnej časti dvaja Michalovčania. Zatiaľ, čo Patrik Huňady v drese Detvy sezónu nedokončil a putoval do vtedy druholigového Martina, Petrovi Boltunovi sa v Košiciach darilo oveľa viac. Jeden čas dokonca hral v elitnom útoku „oceliarov“ spolu s Ladislavom Nagyom. Nečudo, že po skončení zmluvy chcel skúsiť aj niečo iné.

Proti je ale jeho zdravotný stav. Boltun v tejto sezóne zatiaľ neodohral ani jeden ligový zápas a zrejme ani žiaden neodohrá. „V lete som podstúpil artroskopiu kolena, ktoré mi vyčistili. V septembri som sa pomaly začal pripravovať na ľade, no pri prudšom pohybe sa mi koleno nebezpečne ohlo. Najhoršie obavy sa potvrdili. Roztrhnutý predný krížny väz a následná operácia. Všetko v čase, keď som už bol dohodnutý s klubom zo zahraničia,“ poznamenal pre náš portál Peter Boltun. Ten si zrejme zranenie privodil ešte v závere minulej sezóny. „Bolo to v predposledný zápas. Nejako sa to naťahovalo. Niektorí doktori mi hovorili, že sa to dá konzervatívne dokopy, niektorí zase odporúčali operáciu. Ja osobne som sa jej chcel vyhnúť. V júni som teda v Košiciach absolvoval atroskopiu a po rehabilitácii som začal naplno trénovať. Nakoniec to skončilo tak ako to skončilo. Mám po sezóne, ktorú som ani nezačal...,“ smutne konštatuje Boltun. Operáciu mal podstúpiť už začiatkom tohto mesiaca. Proti ale bola choroba. „Absolvujem ju až 9. decembra,“ dodáva k zdravotným trampotám odchovanec michalovského hokeja, ktorý okrem Košíc v minulosti pôsobil aj v Poprade a sčasti aj v Bardejove, s ktorým sa dokonca tešil aj z víťazstva v prvej lige.

V nej momentálne kraľuje michalovská Dukla. Vedel by si šikovný kridelník či stredný útočník predstaviť po operácii v následnej sezóne pôsobenie v nej. „Nič nie je nemožné! Ja sa však v prvom rade potrebujem vystrábiť zo zdravotných ťažkostí. Až potom môžem rozmýšľať o tom, kde budem v nasledujúcej sezóne hrať. Uvidíme, kedy budem môcť začať trénovať, ako sa budem cítiť na ľade a ako na tom budem zdravotne,“ uviedol Peter Boltun, ktorý v týchto dňoch môže sledovať hokej akurát z obrazovky, alebo z tribúny. „Bol som aj na niektorých zápasoch Dukly. Darí sa jej a ja chlapcom držím palce, aby splnili stanovené ciele od vedenia klubu. Veľmi sa mi páči aj zrekonštruovaný štadión. Pamätám si časy starého zimáka. Ten už nutne potreboval rekonštrukciu. Po nej je jedným z najkrajších na Slovensku,“ dodáva na záver 25-ročný útočník, ktorý na svojom konte má aj päť štartov za Slovensko.

Peter Brendza



Uverejnené: 14.11.2018 19:55:22 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.