files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vráti mu návrat k osvedčeným parťákom z útoku streleckú pohodu?

Aj keď sa michalovskej Dukle v tejto sezóne darí a  momentálne s päťbodovým náskokom tróni na prvom mieste St. Nicolaus I. ligy, trénerský tandem Miroslav Chudý – Richard Šechný sa snaží prebudiť efektivitu svojich útokov ešte viac. Mimo tretej lajny v ostatných troch prebiehajú zmeny, ktorých najdôležitejším cieľom je nájsť správnu chémiu.

V piatkovom zápase proti Spišskej Novej Vsi (5:2) prišlo opäť k výmenám v útokoch. Do prvého sa k stabilným členom Marekovi Mašlonkovi s Erikom Piatakom dostal mladík Radovan Mesaroš, Tomáš Banovský sa posunul do štvrtej lajny k Hamráčkovi s Tomom, no a druhý útok vytvoril center Radovan Cútt spoločne s dvojicou ex-prešovčanov Vladyslavom Gavrykom a Samuelom Chalupom. „S oboma si rozumiem. Spolu sme odohrali prakticky celú prípravu. S Radom Cúttom aj viacero zápasov v tejto sezóne, s Gavrykom som zase hral v jednom útoku minulú sezónu v Prešove,“ podotkol Samuel Chalupa, ktorý návrat do druhej lajny okorenil dvoma gólmi. „Som veľmi rád, že som sa presadil. A či budem mať po týchto góloch väčšiu minutáž na ľade? Máme štyri vyrovnané útoky, takže je jedno, kde hrávam. Je na trénerovi do akého útoku ma zaradí,“ pokračoval odchovanec prešovského hokeja v službách michalovskej Dukly Ingema.

Michalovčania v piatok nastúpili v devätnástom kole St. Nicolaus I. ligy proti nevyspytateľnému súperovi. Spišiaci po reprezentačnej pauze prehrali v Považskej Bystrici 1:4, no v stredu nachytali na hruškách druhý Martin, ktorý na domácom ľade zdolali 5:3. „Aj preto sme o podcenení nechceli pred zápasom ani počuť. V šatni sme si aj hovorili, že možno budú po výhre s Martinom nabudení. Vedeli sme, že keď im dáme šancu na dobrý výsledok, využijú ju,“ konštatoval Samuel Chalupa, ktorého slová sa absolútne potvrdili. Spišiaci sa nevzdávali. Po slabšom úvode, kedy prehrávali 0:2, sa vrátili do zápasu gólom Mikulu. Po dvoch presných zásahoch Chalupu sa už zdalo, že Dukla definitívne zlomila ich odpor, v poslednej sekunde prvej časti ale znížil Zwick, ktorý opäť dostal svoj tím do zápasu.

A keďže do konca duelu padol už iba jeden gól, v hre o dobrý výsledok boli až do posledných sekúnd. „Do zápasu sme vstúpili dobre. Dali sme dva góly, dodržiavali sme to, čo sme si v šatni povedali. Prišiel ale blbý gól na 1:2 a po našej nekoncentrovanosti aj na 2:4. Som ale rád, že nám gól do šatne príliš neublížil. Naďalej sme hrali to, čo sme si povedali a dokráčali sme k trom bodom, čo bolo pred zápasom naším cieľom,“ podotkol Chalupa k piatkovému zápasu. V ňom sa v druhej tretine zastavili gólové hody. V prvej padlo šesť gólov, v druhej a tretej bol úspešný už iba Michalovčan Bdžoch. „Súper vymenil brankára, ktorý sa rozchytal. Trikrát či štyrikrát mu pomohla aj žŕdka, takže mal aj šťastie. Nakoniec sa nám ale podarilo zvíťaziť, čo je najdôležitejšie,“ dodal ešte k zápasu so Spišskou Novou Vsou Samuel Chalupa.

Líder prvej ligy má budúcu týždeň na programe zápasy, v ktorých bude potvrdzovať svoju pozíciu. V stredu hrá na ľade posledných Nových Zámkov, v piatok privíta predposledný Prešov. „Vieme, akí súperi nás budúci týždeň čakajú,“ rozhovoril sa Chalupa k budúcotýždňovému programu a vzápätí dodal. „Ľahký zápas nikdy neexistuje. Je iba taký, aký si urobíme sami. V oboch dueloch budeme favoritmi, súper nebude mať čo stratiť. Uvidíme, v akej zostave v stredu nastúpia Nové Zámky. My v každom prípade pôjdeme za svojim. Chceme získať šesť bodov.“

Peter Brendza



Uverejnené: 17.11.2018 19:34:48 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.