files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Výhra v šesťbodovom zápase ich posunula k prvej šestke

Ešte pred dvoma mesiacmi okupovali futbalisti MFK Zemplín Michalovce poslednú priečku v tabuľke a viacerí “odborníci“ ich posielali do druhej ligy. Ubehlo ale pár týždňov a zverenci trénera Antona Šoltisa už okupujú priečky, na ktorých chceli byť od začiatku súťaže. Po sobotňajšej výhre 4:2 v doslova šesťbodovom zápase v Senici im patrí deviata, no s rovnakým počtom bodov osemnásť, ako má šiesta Trnava.

„V tomto je futbal taký krásny,“ rozhovoril sa tréner Michalovčanov Anton Šoltis. „Boli sme na dne a pozrite sa, kde sme teraz. Chlapci sa sem dostali svojou pracovitosťou. Musíme ale ostať nohami pevne na zemi. Treba nám zvládnuť posledné dva jarné zápasy, v ktorých privítame Zlaté Moravce a nastúpime v Podbrezovej. Keď sa tak stane, môžeme byť spokojní,“ pokračoval Šoltis.

Michalovčania ale môžu byť spokojní aj po sobote. V Senici, ktorá sa v poslednej dobe dvíhala hore, zvládli nesmierne dôležitý zápas. Nielenže odrazili nápor Záhorákov, ktorí pred duelom na nich strácali iba bod, no rázom sa dostali blízko k prvej šestke. Veď od Trnavy okupujúcej práve túto pozíciu ich delí iba horšie skóre. Spolu s ňou majú momentálne osemnásť bodov aj Trenčín a Nitra. „My sme do Senice išli s cieľom neprehrať. Vedeli sme, že nás čaká tabuľkový sused, chceli sme teda bodovať. Som veľmi rád, že sme dosiahli tri body. Hlavne kvôli tomu, že v tabuľke je to poriadne natlačené. Musíme sa teda sústrediť na to, aby sme tieto tri získané body potvrdili ďalší týždeň doma so Zlatými Moravcami,“ podotkol michalovský lodivod.

Súboj tabuľkových susedov bol v prvom polčase vyrovnaný. Michalovčania dvakrát viedli, no domáci dvakrát rýchlo vyrovnali, keď využili dve štandardné situácie. V druhom polčase hostia ustáli prevahu Seničanov v strede poľa a v záverečnej desaťminútovke dvakrát gólovo udreli po presných zásahoch legionárov Sadama Sulleya a Lazarosa Rotu. „Trošku je mi ľúto, že sme nezvládli tie dve štandardné situácie. Súper bol nebezpečný iba z nich. Snažil sa nakopávať lopty, s čím sme mali problémy. Na druhej strane, dali sme štyri góly na súperovom ihrisku, čo je veľmi dobrá vizitka,“ dodal ešte k zápasu v Senici tréner Michalovčanov Anton Šoltis.

Peter Brendza



Uverejnené: 24.11.2018 19:24:29 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.