files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla pred ťažkým týždňom s osembodovým náskokom na čele

Po týždni, kedy sa hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce stretli so súpermi z dolného poschodia tabuľky, ich čakajú súboje s tímami, ktoré sa zase pohybujú v tabuľke hore. Zverenci trénera Miroslava Chudého nastúpia v utorok u ambiciózneho HC Osmos Bratislava a v piatok sa predstavia na ľade ďalšieho ašpiranta na popredné umiestnenie Dubnice nad Váhom.

Michalovčania naposledy v piatok privítali na svojom štadióne družstvo Prešova. Tím, ktorý im vlani robil obrovské problémy, tentoraz až takú silu nemá. Jeho priebežné jedenáste miesto ale v súboji na ľade lídra vidno nebolo. „Vojaci“ síce mali streleckú prevahu, Šarišania však boli v hre o dobrý výsledok až do poslednej minúty. Práve v nej dvoma gólmi strhol víťazstvo 4:2 na michalovskú stranu Lukáš Hamráček. „Bol to ťažší zápas, ako sme čakali. My sme doň chceli vstúpiť zodpovedne a od začiatku diktovať tempo hry. Žiaľ, nedarilo sa nám to. Súper dobre bránil. Pomohol mu strelený gól. V druhej tretine sme síce otočil vývoj zápasu na svoju stranu, no potom sme opäť spadli dole. Do tretej tretiny sme vstúpili s jasným cieľom, chceli sme zápas zlomiť na našu stranu. Dlho sa nám to ale nedarilo. Nakoniec sa nám podarilo zlomiť súpera a chvalabohu za toto víťazstvo,“ skonštatoval na margo piatkového duelu jeden z piatich hráčov Dukly, ktorí v minulej sezóne pôsobili práve v Prešov, obranca Ladislav Hopkovič.

Líder tabuľky sa potrápil, no povinné body získal. To sa ale v piatok nepodarilo jeho prenasledovateľom, a tak náskok Dukly na čele tabuľky narástol už na osem bodov. „My sa na to nesústredime. Samozrejme, získaný náskok nás teší, ideme ale od zápasu k zápasu. Nepozeráme sa na ostatných, pozeráme sa iba na seba. Nepozeráme sa na to, aký máme náskok na čele tabuľky, ale na každého jedného súpera rovnako. Do každého duelu ideme s cieľom vyhrať,“ podotýka Ladislav Hopkovič. Michalovskú Duklu čaká teraz nesmierne náročný týždeň. Už v utorok sa predstaví v Bratislave proti HC Osmos a v piatok ju čaká duel v Dubnici. „Sú to veľmi ťažkí súperi. Určite nás ľahké zápasy nečakajú, pretože tak Bratislava, ako aj Dubnica už dokázali vyhrať v tejto sezóne aj nad silnými tímami. Najskôr sa sústredíme na Bratislavu. Tá v poslednej dobe má formu, navyše sa posilnila na brankárskom poste, keď tam prišiel Vlastimil Lakosil. Vieme, že nás čaká ťažký zápas, no verím, že sa naň dobre pripravíme a v utorok v Bratislave zvíťazime,“ dodal michalovský obranca.

Situácia v Prešove ho neteší, no možno to pomôže...

Pred sezónou funkcionári obhajcu prvoligového prvenstva lovili hlavne v prešovských vodách. V ich sieťach uviazli až šiesti hráči, ktorí vlani robili Dukle v základnej časti obrovské problémy. Šarišanom robila problém hlavne strecha štadióna, ktorá bola v havárijnom stave. Aj preto musí HC zápasy v tejto sezóne hrať vo Zvolene... „Už v priebehu leta sme vedeli, na čom asi Prešov bude. Boli tam problémy so štadiónom a nevedelo sa, čo bude ďalej. Vedenie klubu sa k tejto situácii vôbec nevyjadrovalo. Nikto teda nevedel, či bude klub pokračovať, alebo nie. Ponuka Michaloviec mi tak prišla vhod a veľmi som sa jej potešil,“ podotkol k situácii v lete Ladislav Hopkovič. Mimochodom, aká bude situácie u už stabilného prvoligistu v ďalšej sezóne. „To sa ešte nevie. Uvidíme, či sa stihne opraviť strecha štadióna. Keď sa to stihne, v Prešove môžu uvažovať o najbližšej sezóne. V akom štádiu je to ale teraz, to fakt netuším. Momentálne sa sústredím iba na Michalovce,“ konštatuje odchovanec prešovského hokeja v službách michalovskej Dukly.

Apropo, v treťom najväčšom meste Slovenska, čo sa týka športovej infraštruktúry, prebieha stavebný boom. V rekonštrukcii je tak hokejový, ako aj futbalový stánok, čo má za dôsledok, že okrem hokejistov, ktorí hrávajú svoje domáce zápasy vo Zvolene, si fanúšik nemôže vychutnať ani futbal, keďže Tatran hráva v Stropkove. „Táto situácia sa už rozoberala veľakrát. Je to dôsledok zanedbania infraštruktúry zo strany mesta. Každý vedel, že tieto štadióny sú už staré. Ja som na jednej strane ako Prešovčan rád, že sa niečo robí. Pani primátorka sa do toho pustila a začala s rekonštrukciou oboch štadiónov. Raz to muselo prísť. Možno je dobré, že to prišlo teraz. Aj keď teraz Prešovčania nemôžu doma vidieť ani futbalistov, ani hokejistov, no po rekonštrukcii budú štadióny určite krajšie.“

Peter Brendza



Uverejnené: 26.11.2018 19:56:31 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.