files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mladíci sa šance nezľakli, Raganovi gólový puk odložil Daniel Hančák

Michalovská Dukla má už dlhšie problémy s tým, že v kádri figuruje málo odchovancov hokeja od metropoly Zemplína. Ambície obhajcu prvoligového prvenstva, ale možno aj to, že juniorka HK Mládež figuruje iba v prvej lige a takisto aj slabá komunikácia medzi oboma klubmi spôsobuje, že v tíme je čoraz menej Michalovčanov. To sa ale v poslednej dobe mení. K stabilnej trojici brankár Tomáš Tkačik či útočníci Tomáš Banovský, Radoslav Mesároš pribudli v tréningovom procese štyria mladíci z dorastu. Dvaja z nich, útočníci Matej Farkaš a Jakub Ragan si už dokonca odbili aj premiéru v drese Dukly. Minulú stredu si v Nových Zámkoch dokonca pripísali aj prvé body do kanadského bodovania. Farkašovi sa to podarilo jednou asistenciou a Raganovi dokonca gólom a asistenciou.

 „Verím, že sme nesklamali a dostaneme aj ďalšie šance,“ poznamenal Jakub Ragan, ktorý momentálne figuruje v reprezentácii do sedemnásť rokov. Na svoj prvý gól v seniorskom tíme určite nezabudne. Pripomínať mu ho bude puk. „Odložil mi ho Daniel Hančák,“ smeje sa útočník, ktorý vzápätí vo štvrtok a v nedeľu pomohol dorastu k dôležitým víťazstvám nad Košicami a Nitrou.

Jakub Ragan a Matej Farkaš už majú premiéru v drese Dukly za sebou

Skončiť čo najlepšie s dorastom, zahrať si čo najviac za Duklu

Okrem michalovskej Dukly sa v tejto sezóne darí aj dorastu HK Mládež. Ten má v základnej časti nakročené k doteraz najlepšiemu umiestneniu počas štyroch rokoch v Extralige. Aktuálne patrí zverencom trénera Ivana Králika ôsme miesto, ktoré by im po skončení základnej časti zaručovalo účasť v play-off. „Určite sa z toho všetci tešíme. Doterajšie výsledky sú pre nás povzbudením, ale aj záväzkom k tomu, aby sme nepoľavili a dosiahli čo najlepšie umiestnenie,“ konštatuje druhý debutant v seniorskom drese Dukly Matej Farkaš, reprezentant Slovenska do osemnásť rokov. Výkony spomenutej dvojice, ako aj ďalších dvoch mladíkov Adama Stripaia s Dávidom Hajnikom, neunikli ani pozornosti trénera Dukly Ingema Miroslava Chudého. Ten si spomenutú štvoricu stiahol do tréningového procesu. „Samozrejme, tešíme sa z toho. Budeme sa všetci snažiť, aby sme na trénera zapôsobili v tréningoch a aby nám dal ďalšie šance v majstrovských zápasoch. Ja osobne sa budem snažiť o to, aby som odohral za Duklu čo najviac zápasov,“ pokračoval Matej Farkaš.

Jakub Ragan okorenil premiéru gólom

 Miroslav Chudý bude mladíkov naďalej sledovať

Z ponúknutých šancí pre mladíkov sa tešia aj v klube HK Mládež Michalovce. Z jeho štruktúr sa v poslednej dobe do prvého tímu Dukly dostalo málo hráčov. „To, že chlapci trénujú s Duklou určite kvitujeme a tešíme sa z toho. Môže im to iba pomôcť. Veríme, že zápas s Novými Zámkami nebol jediným a chlapci si zahrajú aj v ďalších. Potenciál na zlepšovanie určite majú. Určite majú na to, aby sa v budúcnosti usadili v tíme mužov na dlhšiu dobu,“ podotýka manažér HK Mládež Michalovce Jozef Kužma.

Matej Farkaš si na premiérový gól ešte bude musieť počkať

Tréner Dukly Ingema Miroslav Chudý je rád, že sa v mládeži nájdu hráči, ktorých by za určitých okolností mohol využiť v majstrovských zápasoch. „Ide o mládežníckych reprezentantov Slovenska, alebo o hráčov, ktorí sú v širších nomináciách mládežníckych reprezentácii. Chceli sme im dať šancu, aby nakukli do seniorského hokeja. Vyskytol sa priestor, kedy si mohli aj zahrať. Chlapci sa šance rozhodne chytili. Ich útok urobil dva góly. Určite ešte priestor v zápasoch dostanú. Budeme ich naďalej sledovať v tréningovom procese. Je to budúcnosť michalovského hokeja. Ja som veľmi rád, že máme koho vytiahnúť do prvého tímu. Budeme úzko komunikovať s trénermi dorastu a uvidíme, ktorí hráči dostanú šancu v ďalších zápasoch. Chlapci si šancu ale budú musieť zaslúžiť,“ podotýka Miroslav Chudý.

Peter Brendza



Uverejnené: 27.11.2018 15:21:43 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.