files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Chodník do Topolian onedlho hotový

 

Obyvatelia Topolianskej ulice sa konečne dočkali chodníka! Mesto Michalovce pristúpilo k realizácii výstavby chodníka, ktorý spája dve Ulice – Hviezdoslavovu a Topoliansku. Na výstavbe chodníka sa začalo pracovať po zvážení opakovaných požiadaviek miestnych občanov z Topolianskej ulice.

Možno už v septembri

 

Po dlhoročnom očakávaní sa s realizáciou chodníka  začalo v máji. Ak všetko pôjde podľa plánu, stavba chodníka bude ukončená už v septembri. „Už bolo na čase tadiaľto ten chodník vystavať. Veľa rokov sme na to čakali. Ten chodník tu mal stáť najmenej dvadsať rokov“, skonštatoval Jozef, ktorý chce zostať v anonymite. Napriek tomu, že aj keď to nie je úsek častých dopravných nehôd, alebo iných kolízií, čo poznám z vlastnej skúsenosti pretože aj ja sama som obyvateľka Topolianskej ulice a nejedenkrát som touto cestou išla, môžem potvrdiť, že kvôli bezpečnosti je to múdra investícia. „Chodník bude vybudovaný zo zámkovej dlažby a premostenie cez kanál bude tvoriť oceľová lávka. Celková dĺžka chodníka vrátane lávky je 810 metrov Súčasne s výstavbou komunikácie sa realizuje aj rekonštrukcia verejného osvetlenia pozdĺž celého chodníka,“ povedala hovorkyňa mestského úradu, Ing. Iveta Palečková.

 

Investorom je mesto

 

„Cez kanál Duša povedie oceľová lávka so šírkou dvoch metrov. Chodník, ktorý je už sčasti vystavaný bude po celej svojej dĺžke vyložený zámkovou dlažbou, rozmerov 20x10 cm a hrúbkou 6 cm“, hovorí vedúci stavby, Ing. Ján Maďar. Realizátorom celej stavby je spoločnosť CSM – STAV s. r. o., Michalovce. Verejné osvetlenie si zobrala na starosť firma FIN.M.O.S., a. s.." Investícia je financovaná z vlastných zdrojov mesta Michalovce.

                                Martina Králiková



Uverejnené: 18.08.2010 15:49:28 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.