files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V jesennej domácej derniére chcú získať tri body

Už iba dve kolá ostávajú do konca jesennej časti futbalovej Fortuna ligy. Hráči MFK Zemplín Michalovce sa v nich stretnú s tímami, ktoré sú v tabuľke pod nimi. Jeseň uzatvoria budúcu sobotu v Podbrezovej, no a túto privítajú o 14.00 hod. v tabuľke posledný ViOn Zlaté Moravce.

Michalovčania sa v poslednej dobe dostali na priaznivú výsledkovú vlnu. Z ostatných siedmych duelov nebodovali iba raz a táto bilancia ich vyniesla nielen z posledného miesta v tabuľke, ale priblížila k tajnému snu – prvej šestke. Od nej ich delí iba nepriaznivé skóre, keďže až štyri tímy, od šiesteho po deviate miesto, majú rovnaký počet bodov. „Je dobré, že sme takto blízko. Nemali sme najideálnejší štart do súťaže, no potom sme sa rozbehli. Bolo by dobré ostať na tejto priaznivej vlne až do konca jesennej časti. Čakajú nás ešte dva zápasy, ktoré chceme zvládnuť. Najideálnejšie by bolo v oboch vyhrať,“ konštatuje ľavý obranca či stredopoliar Matúš Vojtko.

Minulú sobotu Zemplínčania zvládli „šesťbodový“ duel v Senici impozantným spôsobom. Po výhre 4:2 si výrazne pomohli. „Po dobrej sérii sme sa dostali tam, kde sme chceli byť od začiatku. Na prvú šestku už veľa nestrácame, no je tam viacero mužstiev, ktoré sa do nej chce dostať. My v prvom rade musíme zostať na zemi. Do konca jesene máme pred sebou dva zápasy, ktoré sa zvládnuť dajú. Musíme ísť krok za krokom, zápas od zápasu. Samozrejme, už keď sme takto blízko, chceme sa do šestky dostať,“ podotýka Jozef – Šimon Turík, ktorý je s troma gólmi spolu s ghanským útočníkom Sadamom Sulleyom a Petrom Kolesárom najlepším strelcom tímu.

Michalovčania majú ideálnu šancu zostať na bodovej vlne. Veď v sobotu hostia posledné Zlaté Moravce, s ktorými na domácej pôde odkedy hrajú najvyššiu súťaže ešte neprehrali. „Vieme na nich zahrať. Aj u nich sme na jeseň odohrali dobrý zápas, no nešťastne sme prehrali 0:1. Mali sme ale viac z hry, no nevyužili sme šance. Mali sme dokonca aj možnosť penalty, ktorú sme nepremenili. Teraz očakávam veľmi ťažký zápas. Obom totiž ide oveľa,“ podotýka rodák zo Stakčína Turík, ktorý sa následne pozrel na sobotňajšieho súpera Michalovčanov. „Čo si pamätám zápasy s nimi v lige, vždy sa nám darilo. Prehrali sme s nimi až túto sezónu. V sobotu im chceme jednoznačne prehru z ich ihriska vrátiť.“

V minulej sezóne Zemplínčania Zlaté Moravce doma zdolali dvakrát 2:0. Proti tomuto výsledku by neboli jeho hráči ani tentoraz. „Určite nie! Stačilo by nám ale hocijaké víťazstvo. Troma bodmi by sme si výrazne pomohli,“ podotýka Jozef - Šimon Turík, na ktorého slová nadviazal aj Matúš Vojtko, reprezentant Slovenska do devätnásť rokov. „Vieme, že nás čaká nepríjemný súper. Minulý týždeň zvládli ťažký domáci duel s Podbrezovou, takže sa môžu nakopnúť. My sa ale pozeráme na seba. Určite sa s jesennou časťou chceme na domácom trávniku rozlúčiť víťazstvom.“

Peter Brendza



Uverejnené: 30.11.2018 13:10:29 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.