files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Za premiérový gól, o ktorom si myslel, že bol ofsajd, dostal sladkú odmenu

V posledných dvoch zápasoch najvyššej Fortuna ligy si až štyria hráči MFK Zemplín Michalovce otvorili svoj tohtosezónny gólový účet. Pri výhre 4:2 v Senici prvýkrát v michalovskom drese skórovali Cheick Alan Diarra a Lazaros Rota, v sobotňajšom zápase sedemnásteho kola, v ktorom Michalovčania zdolali Zlaté Moravce 3:0, otváral skóre Matúš Vojtko a uzatváral Tomasz Nawotka.

Kto očakával, že si Michalovčania s posledným celkom tabuľky hravo poradia, veľmi sa mýlil. Zlaté Moravce totiž prišli na Zemplín s umnou taktikou. Uzatvorili svoj priestor, hrať nechali domácich, no vyslovene iba na defenzívu nemysleli. Hrozili najmä z kontier a zo štandardiek. Zemplínčania sa dlho nedokázali presadiť. Strieľané centre do pokutového územia nenašli adresátov. Aj preto počas chladného počasia nedokázali rozohriať uzimených priaznivcov. Podarilo sa im to až v nadstavenom čase prvého polčasu.

Práve vtedy prišla chvíľa reprezentanta Slovenska do devätnásť rokov Matúša Vojtka. Ten vyskočil najvyššie na center Petra Kolesára a z pozície „smrdiacej“ ofsajdom otvoril skóre duelu. „Ja som najskôr myslel, že to aj ofsajd bol, no keď hlavný rozhodca ukázal, že je gól, išiel som sa tešiť,“ smial sa po stretnutí šťastný strelec, ktorý ihneď bežal k tribúne, kde sedela jeho priateľka Adriana Holejová, mimochodom hráčka Iuventy Michalovce. Nechýbala sladká odmena v podobe bozku. Čo mu povedala? „Že ma ľúbi,“ pokračoval Matúš Vojtko.

Gól do šatne Michalovčanom veľmi pomohol. V druhom dejstve už totiž nemuseli otvárať obranu Zlatých Moraviec. A keď bol po hodine hry úspešný z pokutového kopu Peter Kolesár, bolo jasné, že posledný celok tabuľky na Zemplíne dva góly nestrelí. Ba inkasoval ešte raz, keď sa šesť minút pred koncom presadil aj Tomasz Nawotka. „Zo začiatku nám to príliš nešlo. Bola dosť veľká zima, no podmienky sme mali všetci rovnaké. Prvý gól nám veľmi pomohol. Bola to pre nás obrovská vzpruha. Nás nakopol, súpera ešte viac zrazil,“ vrátil sa ešte k zápasu Matúš Vojtko, ktorého už poriadne klope na dvere prvej šestky. Aktuálne mu patrí siedma priečka (o tú ešte môže prísť v prípade nedeľňajšej výhry Trnavy v Ružomberku) a od šiestej Nitry ho delí iba nepriaznivé skóre. „Je to naším cieľom, za ktorým ideme. Zo začiatku súťaže nám to príliš nešlo, no dosiahli sme niekoľko dobrých výsledkov a vidíte, kde sme teraz. Musíme v tom ale pokračovať. Do konca jesene nás čaká ešte jeden zápas, ktorý musíme zvládnuť takisto,“ dodáva Matúš Vojtko.

Oveľa väčšie starosti majú Zlaté Moravce. ViOn totiž utrpel deviatu prehru na súperovom ihrisku. Brankár Martin Krnáč videl hlavné príčiny v tom, že družstvo neubránilo v prvom polčase bezgólový výsledok a inkasovalo v nadstavenom čase. „Je to pre nás určite krutá prehra. V prvom polčase to bol vyrovnaný zápas. Rozhodla štandardná situácia, ktorú sme neubránili. Do druhého polčasu sme išli s cieľom výsledok otočiť, no prišla ruka nášho obrancu v pokutovom území a myslím si, že dosť prísna penalta. Škoda toho gólu v prvom polčase. Lepšie by sa nám išlo do šatne za stavu 0:0,“ poznamenal golman ViOnu, ktorý následne dodal. „Góly vo futbale rozhodujú a my sme ich opäť nedali. Čo sa týka našej situácie v tabuľke, v tej sa nič nemení. Čaká nás ešte jeden zápas, ktorý musíme zvládnuť, aby nám súperi neodskočili ešte viac.“

Peter Brendza



Uverejnené: 02.12.2018 10:20:36 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.