files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prezident Kiska pri prvej návšteve michalovskej nemocnice vyzdvihol jej výsledky

Prezident Andrej Kiska v pondelok po prvý raz navštívil novopostavenú michalovskú nemocnicu. Pozrel si jej priestory a v rámci svojho programu absolvoval aj rokovanie s vedením nemocnice a Sveta zdravia.


Podľa jeho slov nezáleží na tom, kto je majiteľom takého zariadenia. „Základnou úlohou zdravotníctva je poskytovať dobrú starostlivosť o to najcennejšie - o zdravie našich občanov. Aj v tejto nemocnici vidieť, a to som mal možnosť vidieť po celom Slovensku, že nie je dôležité rozlišovať, či je majiteľom súkromná osoba alebo štát,“ povedal s tým, že štát musí nastavovať pravidlá, ako majú fungovať súkromné zariadenia. „Ale pokiaľ sa človek dostane do takejto nemocnice, ktorá sa podľa mňa právom nazýva nemocnicou novej generácie, tak si až v duchu povie, prečo také nemáme v každom okresnom meste,“ dodal.


Ako pre TASR uviedol hovorca siete nemocníc Svet zdravia Tomáš Kráľ, prezident Kiska sa počas svojej návštevy zaujímal aj o to, ako nemocnica zvládala osýpkovú krízu. Počas návštevy klastra Žena a dieťa, čo je spojené oddelenie gynekologicko-pôrodnícke s novorodeneckým a pediatrickým, prezident navštívil nielen izby s pacientmi či pôrodnú izbu, ale zároveň obdaroval detských pacientov. Hlava štátu si pozrela napríklad aj centrálnu prípravovňu liekov, kde lieky pripravuje robotický automat. Keďže ide o vysoko sterilné prostredie, prezident mal oblečený ochranný návlek.


Prezident bol podľa vlastných slov milo prekvapený úrovňou, manažmentom nemocnice, ale hlavne spokojnosťou pacientov. Zároveň vyzdvihol, že pôrodnica v michalovskej nemocnici získala v expertnom hodnotení ocenenie Skokan roka a zároveň sa stala najlepšou pôrodnicou v Košickom kraji. „Mnoho ďalších výsledkov hovorí o tom, že toto je dobrý koncept,“ dodal Kiska. Nemocnica novej generácie v Michalovciach je prvou všeobecnou nemocnicou, ktorú postavili na Slovensku po takmer 30 rokoch. Slávnostne ju otvorili vlani v novembri.

Išlo o spoločný projekt Sveta zdravia, Košického samosprávneho kraja a Michaloviec, do ktorého investovali 34 miliónov eur. Výstavba trvala vyše 2,5 roka. Vedľa nemocnice má pribudnúť aj nový pavilón polikliniky, aktuálne na starom chirurgickom pavilóne prebiehajú búracie práce. S výstavbou sa má začať v polovici budúceho roku. Spustenie prevádzky je naplánované na začiatok roku 2021.

TASR (foto: fb nemocnica svet zdravia)



Uverejnené: 03.12.2018 14:49:42 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.